Започва миене на улиците в София, като това ще става

...
Започва миене на улиците в София, като това ще става
Коментари Харесай

Фандъкова разпореди миене на улиците в София, за да стане въздухът по-чист

Започва миене на улиците в София, като това ще става в дните, в които няма заплаха от замръзване поради ниски температури. Това разгласи столичният кмет Йорданка Фандъкова в профила си във " Facebook ". Тя прецизира, че това е една от краткосрочните ограничения за справяне с казуса с мръсния въздух в града.

Четвърти ден подред софиянци дишат рисково нечист с фини прахови частици въздух. Тежък смог има и в други градове от страната, демонстрират данните в действително време, подавани от българската екоагенция и отразявани в действително време от края на предходната година в европейската карта за замърсяването на въздуха. Данните на уеб страницата на Изпълнителната организация по околна среда демонстрират, че през вчерашния ден запрашаването в София е било няколко пъти над допустимата норма. В столицата измерванията за понеделник демонстрират в дадени точки запрашаване съвсем пет пъти над нормата.

Фандъкова добавя, че в последните дни главните булеварди в града се метат непрекъснато. Днес да вземем за пример се метат ул. " Ботевградско шосе " и бул. " Черни връх ".

Тя акцентира, че главните старания на общината били ориентирани към ограничението на горенето на отпадъчни материали като гуми, отработено масло, пластмаси, едрогабаритни боклуци, текстил и други

" Столична община няма пълномощия да прави инспекции вътре в домовете на жителите за употребяваното гориво за отопление, само че по наше искане Министерството на околната среда и водите започва процедурата по въвеждане на стандарти за твърдото гориво. Целта ни е на пазара да не бъдат допускани дърва и въглища с високи равнища на пепел и сяра, които са съществени замърсители в зимните месеци ", написа още Фандъкова.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Замърсеният въздух (109)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР