Започва извънредна проверка на разследванията срещу обвиняеми с две и

...
Започва извънредна проверка на разследванията срещу обвиняеми с две и
Коментари Харесай

Проверяват обвиняемите с две и повече досъдебни производства

Започва изключителна инспекция на следствията против обвинени с две и повече досъдебни производства. Тя е по предписание на основния прокурор Иван Гешев и цели повишение на успеваемостта на взаимоотношението с Министерство на вътрешните работи по тези каузи.
След срещата през вчерашния ден на премиера Бойко Борисов с бащата на грубо убитото от малолетен момиче от село Галиче, на която участва и Иван Гешев, инспекцията беше разпоредена от него.
Окръжните и районните прокуратури би трябвало да създадат разбор на положението на досъдебните производства против обвинени с две и повече каузи и да окажат надзор за срочността на приключването им.
Наблюдаващите прокурори да обезпечат предпочитано и бързо осъществяване на тези досъдебни производства,  в това число посредством предприемане на нужните ограничения за образуване на екипи, упорства обвинител №1.
Те би трябвало да преоценят и адекватността на ограниченията за неотклонение и другите ограничения за процедурна насила от позиция на публичната заплаха на закононарушенията и на личността на обвинените.
В случаите на установени нарушавания при неспазване на съответната мярка за неотклонение и укриване от органите на досъдебното произвеждане, наблюдаващите прокурори следва да подхващат действия  за подмяна на наложената мярка с по-тежка, е друго напътствие на Иван Гешев до шефовете на прокуратурите в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР