Започва изтеглянето на цистерните с амоняк близо до Пирот. Това

...
Започва изтеглянето на цистерните с амоняк близо до Пирот. Това
Коментари Харесай

Започва изтеглянето на цистерните с амоняк край Пирот

Започва изтеглянето на цистерните с амоняк покрай Пирот. Това оповестяват сръбски медии, като цитират Щаба за изключителни обстановки. В града към момента е в действие бедствено състояние до извозването на цистерните.  Изваждането на цистерните стартира през днешния ден и ще продължи минимум пет-десет дни, оповестиха от Щаба за изключителни обстановки.

Живеещите наоколо хора ще бъдат евакуирани и още веднъж ще бъде затворено придвижването по част от кулоар 10. Според последните измервания във въздуха няма амоняк. Във водата на река Нишава обаче има превишение на нормите, предава бТВ.

Животът в Пирот стартира да се възстановява. Детските градини и учебните заведения към този момент работят обикновено, като се изключи учебните заведения в селата Станичене, Сопот и Цървенчево, близо до мястото на случая, където се обърна цистерната с амоняк.

Командващият щаба сподели, че бедственото състояние в Пирот към момента не е анулирано, тъй като заплахата не е отминала.

„ Когато се извадят цистерните, тъй като тогава ще би трябвало още веднъж да се блокира придвижването по автомагистралата. В радиус от 500 метра до километър може да се наложи евакуация на хора “, споделиха от щаба.

Вагон с амоняк се прекатурна в неделя на железопътната линия сред Пирот и Станичене, при което газът изтече в атмосферата.  Двама души починаха, а повече от 50 души бяха приети в болница заради признаци на отравяне с амоняк.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР