Започва изплащането на кръвнината от 120 хиляди лева на близките

...
Започва изплащането на кръвнината от 120 хиляди лева на близките
Коментари Харесай

6 години по-късно: Изплащат кръвнината на близките на 9-те жертви от автомелето с автобус на "Ентуртранс" на АМ "Тракия"

Започва изплащането на кръвнината от 120 хиляди лв. на околните на починалите от зверската злополука на автомагистрала " Тракия " с рейс на " Ентуртранс " на Ениз Ченгел. Това заяви Яшар Узун, който е брат на един от починалите пасажери - Албена Самуилова. Изплащането на компенсацията ще стартира в края на този месец и ще бъде в три елементи - по 40 хиляди лв.. Парите ще бъдат обезпечени от гаранционен фонд, осведоми " Флагман ".

На 15-ти юни се навършиха 6 години от кървавата баня на аутобана, която лиши живота на 9 души и осакати над 10. След дълго вървене по тъгите съдът призна за отговорни притежателя на автобуса-ковчег - турския жител Ениз Ченгел, и шефа на транспортния отдел на компанията Николай Точев, които получиха по 10 години затвор. Сред наказаните беше и Светослав Димитров, който карал рейса във съдбовната нощ. Той получи 5 години ефикасна присъда. Докато Димитров и Точев излежават присъдите си, притежателят на " Ентуртранс " Ениз Ченгел съумя да избяга от българското правораздаване. Той е разгласен за търсене от Интерпол, само че повече от година и половина няма и диря от него.

Получаването на кръвнина за починалите обаче няма да успокои околните им. Те желаят отмъщение и най-сетне виновният за кървавия смут да бъде осъден, а точно Ениз Ченгел да бъде открит и да влезе в пандиза. Едните от тях настояват, че притежателят на към този момент банкрутиралата автобусна компания е избягал в Дубай, а други считат, че Ченгел е в Анадолската част на Турция и се крие при родственици.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР