Започва изпълнението на нов образователен проект за пестене на енергия

...
Започва изпълнението на нов образователен проект за пестене на енергия
Коментари Харесай

МОСВ: Започва изпълнението на нов образователен проект за пестене на енергия в училищата

Започва осъществяването на нов учебен план за икономисване на сила в учебните заведения, който се извършва в България от Националния поверителен екофонд (НДЕФ). Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Проектът „ Мост сред дейностите за климата на европейско и на локално равнище (Bridging European and Local Climate Action (BEACON = ФАР) е част от необятна европейска самодейност, подкрепена от Федералното министерство на околната среда на Република Германия.

В него вземат участие просветителни институции от Чехия, Румъния, България и Германия, а в други действия за обмяна на опит сред общини се включват също Гърция, Полша и Португалия. Директният сътрудник на НДЕФ за дейностите в България е берлинският Независим институт по околна среда (UfU), с който в предходните две години беше изпълнена пилотната фаза на самодейността.

Проектът ще обхване три образователни години, като на този стадий в него вземат участие 15 общински учебни заведения от общините Велико Търново, Район Люлин в София, Павел баня и Самоков, в които НДЕФ финансира ограничения за възстановяване на енергийната успеваемост на постройките.

Първото събитие по плана – образование за учители, ще се състои на 23 октомври 2018 година от 10.30 ч. и на 24 октомври 2018 година 10.30 ч. в Парк хотел Москва в София.

На 25 октомври от 9,30 ч. ще има демонстрационна енергийна обиколка в Основно учебно заведение „ Петко Славейков “ във Велико Търново.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР