Започва изграждането на стартовата площадка за работа на тунелопробивната машина

...
Започва изграждането на стартовата площадка за работа на тунелопробивната машина
Коментари Харесай

Затварят за движение част от локалното на бул. Цариградско шосе“ за повече от 2 години

Започва построяването на стартовата площадка за работа на тунелопробивната машина за строителство на тунелите на сектора от метрото през регион „ Слатина ". В непосредственост до нея ще бъде построена и новата метростанция № 6 дружно с буферен паркинг за 250 автомобила. Стартовата площадка, през която ще влезе тунелопробивната машина, ще бъде построена наоколо до локалното платно на бул. „ Цариградско шосе " сред бензиностанция OMV и " Макдоналдс ", оповестиха от пресцентъра на Столична община.

Във връзка със строителството от 06.01.2024 година се не разрешава влизането на пътни транспортни средства по локалното пътно платно на бул. „ Цариградско шосе " сред ул. „ Димитър Моллов " и транспортния излаз на " McDonalds ". Движението ще се прави по новоизграден обходен път, който ще замества затворения сектор и ще реализира връзка на локалното платно и бул. " Цариградско шосе ". Промените на придвижването ще продължат в границите на 2 години и половина. 

От 06.01.2024 година се вкарват промени в маршрутите на тролеите, обслужващи линия № 5, рейсовете от линии №№ 84, 184 и 73, както и рейсовете от нощната линия Н1.

Маршрутът на тролейбусна линия № 5 се съкратява до УМБАЛ „ Св. Анна ". Тролеите ще се движат от надлез „ Надежда " по настоящия маршрут до кръстовището на локалното пътно платно на бул. „ Цариградско шосе " с ул. „ Димитър Моллов " и надясно по ул. „ Димитър Моллов " до крайната станция на тролейбусна линия № 3 в двете посоки. 

Маршрутът на автобусна линия № 73 се удължава до ж.к. „ Младост 2 " като ще обслужва част от спирките на тролейбусна линия № 5.

 
➢ В посока ж.к. „ Младост " рейсовете ще се движат от ж.к. „ Овча купел 2 " до крайната спирка „ Ж.к. " Младост 1 " по настоящия маршрут, където ще имат престой за зареждане в границите на 6 минути и не престават по ул. „ Андрей Сахаров " и по ул. „ Свети Киприян " по маршрута на тролейбусна линия № 5 до крайната станция в ж.к. „ Младост 2 " ;

➢ В посока ж.к. „ Овча купел " рейсовете ще се движат от ж.к. „ Младост 2 " по маршрута на тролейбусна линия № 5 до спирка „ Ж.к. " Младост1 ". Оттам ще не престават по настоящия маршрут до кръстовището на ул. „ Йерусалим " с ул. „ Митрополит Серафим Сливенски ", наляво по ул. „ Митрополит Серафим Сливенски " до ул. „ Д-р Стефан Чомаков ", наляво по ул. „ Д-р Стефан Чомаков ", надясно по ул. „ Димитър Моллов " и наляво по локалното пътно платно на бул. „ Цариградско шосе " по маршрута до ж.к. „ Овча купел 2 ". 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР