Започва изграждането на кръгово кръстовище на Подбалканския път I-6 при

...
Започва изграждането на кръгово кръстовище на Подбалканския път I-6 при
Коментари Харесай

Направиха първа копка на кръговото кръстовище на Подбалканския път при Карлово

Започва построяването на кръгово кръстовище на Подбалканския път I-6 при входа на Карлово , оповестяват от Агенция " Пътна инфраструктура ". Първата копка на обекта, който е за близо 781 000 лв., беше направена през днешния ден.

Новото кръстовище е при започване на Карлово, в посока Сопот. То ще размени досегашното триклонно кръстовище с обходния път на града. Предвижда се да бъдат построени и подходи към местни платна, с цел да се изведе директното придвижване от центъра на Карлово. Целта е да се увеличи сигурността на придвижване и да се понижат предпоставките за пътни произшествия. Новото кръстовище ще бъде и с енергоефективно LED осветяване.

Строително-монтажните работи ще бъдат изпълнени от " ПСТ Груп " ЕАД. Стойността на контракта е 780 626,98 лева без Данък добавена стойност. Строителният контрол ще реализира " План инвест Пловдив " ЕООД, а техният контракт е за 8 820 лева без Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване е 60 календарни дни.

По време на първия стадий от плана ще бъде построена южната част на кръговото кръстовище. При осъществяването на строителните работи ще бъде въведена краткотрайна организация с в двете посоки придвижване, а скоростта ще е лимитирана до 40 км/ч. Очаква се строителните работи да приключат преди началото на дейния туристически сезон, защото Подбалканският път I-6 е различен маршрут на Автомагистрала " Тракия ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР