Започва изграждането на автомагистрала Русе - Велико Търново“. Проектното трасе

...
Започва изграждането на автомагистрала Русе - Велико Търново“. Проектното трасе
Коментари Харесай

Символична първа копка: Започва изграждането на магистрала „Русе - Велико Търново“

Започва построяването на автомагистрала „ Русе - Велико Търново “. Проектното трасе на автомагистралата е с обща дължина 132,84 км и е разграничено на три сектора: Русе - Бяла, обход на град Бяла и Бяла - Велико Търново.

Снимка: Министерство на регионалното развитие

Изграждането на автомагистралата ще стартира в 7,9-километрова права, която е в землището на община Ценово, област Русе. За нея има подготвен механически план, приключени отчуждения и издадено позволение за градеж . За останалата част от автомагистралата продължава правенето на техническите планове и теренното застраховане на трасето.

Вторият сектор, обходът на Бяла, е с дължина 35,4 километра, а цената на контракта е 660 млн. лв..

Колите пъплят с едвам 20 км/ч., като на моменти безусловно стопират на място

Проектът за построяването на лот 1 и 2 от Автомагистрала „ Русе – Велико Търново “ – от Русе до Бяла /от 0+400 до км 40+640/ и за Обхода на Бяла /от км 40+640 до км 76+040/, е включен в стратегия „ Транспортна съгласуваност “ 2021-2027.

Автомагистралата „ Русе - Велико Търново “ ще стартира от Русе и ще доближава до град Дебелец, където трафикът се разделя в посока проход „ Шипка “ и Прохода на Републиката. Трасето е с автомагистрален габарит с две дейни и една спешна лента за придвижване в посока, междинна разграничителна линия и банкети. Предвидени са нужните пътни възли и връзки, с цел да може жителите от обособените обитаеми места да имат бърз и комфортен достъп до трасето на аутобана.

На символичната първа копка на обекта от страна на държавното управление ще участват министър-председателят учен Николай Денков, министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков и заместник-министърът на превоза и известията Димитър Недялков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР