Започва издирване на Томи Уейн Бойд, осъден сексуален престъпник срещу деца, който напусна болница в Сейнт Луис, Мисури

...
Води се издирване на осъден извършител на сексуално престъпление срещу
Коментари Харесай

Води се издирване на осъден извършител на сексуално престъпление срещу деца, който напусна болница в Сейнт Луис, Мисури, в четвъртък, докато беше задържан от полицията, съобщиха властите.

45-годишният Томи Уейн Бойд е излежавал 30-годишна присъда в департамента на затворите в Мисури за присъда от 2007 г. за примамване на дете в тежко престъпление, според изявление на департамента.

Бойд също е осъден за содомизиране на 11-годишно момче през октомври 1996 г., според записите от регистъра на сексуалните престъпници на щатския патрул на Мисури.

За последен път той е бил видян в четвъртък малко преди 4 часа сутринта местно време от болничен персонал, според изявление на полицейското управление на окръг Сейнт Луис.

Властите казаха, че са реагирали около 4:30 сутринта на доклад за „бягство от ареста“ в Mercy Hospital South, където Бойд беше транспортиран в сряда от затвора в Потоси за медицинско лечение.

Видеозапис от камера за наблюдение, споделен на страницата на полицията във Facebook, показва как Бойд напуска болницата пеша и пътува в неизвестна посока.

Властите го описват като бял мъж между 5 фута, 7 инча и 5 фута, 9 инча; и с тегло между 154 и 160 паунда с оплешивяваща руса коса, сини очи и брада.

 Тази снимка показва Томи Бойд, затворник, който е избягал от ареста на Департамента за поправки в Мисури, докато е бил лекуван в болница Mercy South. class= Тази снимка показва Томи Бойд, затворник, който е избягал от ареста на отдела за изправителни учреждения в Мисури, докато е бил лекуван в болница Mercy South. Полицейско управление на окръг Сейнт Луис

„Последно е видян облечен с черен суичър, черно яке и оранжеви чехли“, се казва в изявлението на полицейското управление на окръг Сейнт Луис.

Видеото от камерата за наблюдение също показва Бойд, облечен в бели шорти.

Полицията каза, че не знае дали Бойд е въоръжен, но „той трябва да се счита за опасен“, според изявлението.

Департаментът на затворите в Мисури заяви в изявление, че „незабавно е уведомил“ различни местни, щатски и федерални агенции след бягството.

„Департаментът работи в тясно сътрудничество с правоохранителните органи за задържането на Бойд и разследването на инцидента продължава“, се казва в изявлението.

Подполковник от полицията в окръг Сейнт Луис Джейсън Ло каза на жителите на пресконференция в четвъртък да не се доближават до Бойд, ако го видят, и да се обадят на 911.

Властите казват, че Кевин Мейсън е бил освободен по погрешка от център за задържане на възрастни в окръг Марион на 13 септември. Властите казват, че Кевин Мейсън е бил освободен по погрешка от център за задържане на възрастни в окръг Марион на 13 септември. Офисът на шерифа на окръг Марион

„Искам да знаете, че сме въвели всички необходими ресурси, за да реагираме незабавно и ефективно“, каза Ло, добавяйки, че жителите трябва да се занимават с ежедневните си дейности и да уведомят полицията, ако видят нещо подозрително.

Никой не е виждал Бойд, откакто е излязъл от болницата, каза Ло, а полицията проучва записите от камерите в района.

На около 240 мили североизточно от Сейнт Луис, властите също издирваха в четвъртък друг затворник, който беше случайно освободен от център за задържане в Индианаполис на 13 септември.

28-годишният Кевин Мейсън, който беше арестуван на 11 септември, беше освободен поради техническа грешка, според офиса на шерифа на окръг Марион в Индиана.

Той беше издирван с три заповеди от Минесота, включително една, която искаше да бъде задържан по подозрение за убийство във връзка със стрелба през 2021 г. в Минеаполис, каза офисът на шерифа.

Издирването на Бойд и Мейсън следва почти двуседмичното издирване на осъдения убиец Данило Кавалканте, който избяга от окръжен затвор в Пенсилвания, като „разхожда раци“ до покрива на 31 август и беше заловен миналата седмица.

Ашли Р. Уилямс от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР