Започва инициатива за здравословно и балансирано хранене на учениците от

...
Започва инициатива за здравословно и балансирано хранене на учениците от
Коментари Харесай

Започва инициатива за здравословно и балансирано хранене на учениците от първи до четвърти клас

Започва самодейност за здравословно и уравновесено хранене на учениците от първи до четвърти клас, наречена " Умници гладници ". Тя има за цел по занимателен и забавен метод да показа тематиката за уравновесеното хранене в учебно заведение. Инициативата ще обхване над 100 учебни заведения в областите София, Пловдив и Варна, оповестиха уредниците, представени от Българска телеграфна агенция.

Инициативата се провежда от комерсиална верига в партньорство с асоциацията " Родители " със съдействието на Министерството на образованието и науката.

Първата част на самодейността ще е под формата на конкурс, в който учителите и децата ще основат занимателен и потребен урок за здравословното и уравновесеното хранене. В него могат да вземат участие всички учебни заведения от начален учебен стадий в трите области. За да осъществят този урок, педагозите разполагат и със специфичен материал с насоки по тематиката. Негов създател е проф. Людмила Иванова - учител по хранене и диететика в Медицинския факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Допълнително асоциацията " Родители " ще провежда осведомителни срещи, с цел да запознае учителите с формата на състезанието.

" Избрахме този новаторски метод, с цел да подкрепим учителите и да им дадем основа за основаване на стойностни уроци, които да обогатят просветителния развой и да издигнат тематиката за уравновесеното хранене, като част от здравословния метод на живот. За нашата организация основна роля в живота на детето имат както фамилията му, по този начин и учителите. Ние имаме вяра, че всеки родител е най-хубавият за детето си и има потребност от информация и пространство за създаване на мощни и здрави връзки с него ", споделя Яна Алексиева - изпълнителен шеф на асоциацията " Родители ".-->

Кулминацията на самодейността е издаването на алманах, съдържащ най-хубавите 15 методически разработки , които да бъдат в помощ на учители и родители.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР