Започва голямото тайно гласуване на Национален съвет на БСП. 692-ма

...
Започва голямото тайно гласуване на Национален съвет на БСП. 692-ма
Коментари Харесай

Почва голямото драскане на имена в БСП

Започва огромното скрито гласоподаване на Национален съвет на Българска социалистическа партия. 692-ма социалисти ще се борят за място в пленума. Те се състезават за 113 изборни места, реши аленият конгрес. Вотът се забави, тъй като са нужни часове за копирането на бюлетините.

Отделно 114 млади социалисти ще се борят за 37 места в Националния съвет. Уставът на Българска социалистическа партия споделя, че 20% от планума би трябвало да са социалисти под 35 години.

Новият Национален съвет ще е от 185 души, стана ясно след доклада на комисията за оферти на новия състав, който се преглежда на закрито съвещание на конгреса. 35 от членовете на пленума са делегирани представители на регионалните структури. По право влизат водачите на Младежкото обединяване, на дамите и на ветераните.

Бившият соцлидер Михаил Миков се отдръпна от борбата за съвета. По-рано през днешния ден той отхвърли да седне до Нинова и да взе участие в управлението на конгреса.

До 20 ч. видинските социалисти още не бяха излъчили своя делегиран представител. Партийната организация е разцепена, води война и е дала две кандидатури, само че комисията не ги одобри и изиска ново делегатско заседание и ново гласоподаване.

Битката за пленума е огромната конспирация на конгреса. Нинова ще се опита да почисти всички хора от вътрешната съпротива, тя пък от своя страна ще се бори за оптимален брой свои хора, с цел да неодобрява решенията на председателката. Съветът утвърждава оперативната политика на Българска социалистическа партия, дефинира водачите на листи.

Очаква се тайния избор, който в от времето на Жан Виденов социалистите назовават Нощта на дългите писалки, да продължи до сутринта.

" Каквото посеем довечера и през нощта, това ще жънем и отсега нататък ", предизвести Георги Пирински Нинова.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР