Започва демонтирането и последващо възстановяване на органа на катедралата Нотр

...
Започва демонтирането и последващо възстановяване на органа на катедралата Нотр
Коментари Харесай

Започва важна част от възстановяването на Нотр Дам

Започва демонтирането и следващо възобновяване на органа на катедралата " Нотр Дам " в Париж. Инструментът не е бил мощно развален при пожара през април 2019 година, само че изисква надълбоко разчистване и поправки.

През юли в постройката бяха издигнати 30-метрови скелета, благодарение на които първо възнамеряват да демонтират конзолата с клавишите, а по-късно, до края на тази година и 8000 тръби, заяви Българска национална телевизия. Всички детайли ще се съхраняват в специфични водоустойчиви контейнери. Очаква се разглобяването на инструмента да завърши до края на годината, а действителното възобновяване се възнамерява за интервала от 2021 до 2024 година Властите имат намерение да разгласят търг за всички нужни работи.

Голям пожар избухна в катедралата на 15 април 2019 година Както откри следствието, пожарът е станал в региона на шпила, където няколко часа по-рано са осъществени ремонтни действия. Огънят унищожи изцяло дървения покрив и шпила, които паднаха и по-късно изгоряха на пода на храма. Пожарът продължи повече от 15 часа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР