Започва делото срещу председателката на Българския фармацевтичен съюз . Тя

...
Започва делото срещу председателката на Българския фармацевтичен съюз . Тя
Коментари Харесай

Започва делото срещу Асена Стоименова

Започва делото против председателката на Българския фармацевтичен съюз. Тя е на съд за всяване на паника по време на изключителното състояние, оповестено поради обстановката с, оповестява БНР.
Прокуратурата предложи Асенова да бъде освободена от наказателна отговорност и единствено да бъде санкционирана поради чистото ѝ правосъдно минало.
 Европейските фармацевти упорстват обвиняванията против Асена Стоименова да бъдат свалени Европейските фармацевти упорстват обвиняванията против Асена Стоименова да бъдат свалени
Фармацевтичната група на Европейски Съюз (PGEU) с изключение на до българските институции изпрати писмо и до Председателя на Европейския парламент и Председат...
Шефката на фармацевтичния съюз беше упрекната при започване на април - ден след нейни изявленията по „ Хоризонт “ и Българската национална телевизия. В тях тя предизвестява за възможен дефицит на медикаменти поради всеобщото презапасяване, предизвикано от пандемията от ковид.
Според прокуратурата с думите тя е всяла суматоха и паника у жителите.
Държавното обвиняване се възползва от рядко прилагания текст от Наказателния кодекс, който планува затвор до 2 години за този, който предава по радио, телефон или по различен метод погрешни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, акцидент или паника.
На Стоименова беше избрана парична гаранция от 20 000 лв., която Софийският областен съд анулира с претекст, че е прекалено тежка и поради публичното и фамилното ѝ състояние и неналичието на заплаха да извърши друго закононарушение.
 Фармацевтичната група на Европейски Съюз: Оттеглете обвиняванията против проф. Асена Стоименова Фармацевтичната група на Европейски Съюз: Оттеглете обвиняванията против проф. Асена Стоименова
Фармацевтичната група на Европейския съюз изпрати писмо до премиера, до основния прокурор и до омбудсмана на България, в което упорства...
След няколкомесечно следствие с сходни претекстове Софийската районна прокуратурата се отхвърли да търси наказателна отговорност на Стоименова, тъй че, в случай че бъде приета за отговорна, най-вече тя да бъде санкционирана.
Случаят докара до митинги пред аптеки в страна. И до поредност от сигнали до европейските институции, в които от Фармацевтичния съюз показват паниката си от формиране на дело поради експертно мнение. От Асоциацията на европейските публицисти пък нарекоха мракобесие повдигането на обвиняване след изразена позиция в медиите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР