Започва частичен ремонт на Хемус. Агенция Пътна инфраструктура“ започна ремонт

...
Започва частичен ремонт на Хемус. Агенция Пътна инфраструктура“ започна ремонт
Коментари Харесай

Ремонтират греди на АМ Хемус

Започва непълен ремонт на " Хемус ". Агенция „ Пътна инфраструктура “ стартира ремонт на виадукта при 34-ти километър на автомагистрала „ Хемус “ в посока София. Ремонтират се гредите на оборудването. Целта е след завършването на строителните работи да се възвърне придвижването на тежкотоварните камиони над 12 тона по автомагистралата, пътуващи към столицата. По този метод ще се улесни прекосяването по обходния път I-1 през Витиня, написа.

Съоръжението е в неприятно експлоатационно положение и заради това по него е лимитирано прекосяването на тежкотоварните транспортни средства. През предходната година е работено по укрепването на стълбове и ригели /долното строене/ в платното за Варна. Тази година работата продължава.

При осъществяването на ремонтните действия на виадукта придвижването на леките коли ще се реализира единствено в изпреварващата лента и ограничаването на скоростта ще е до 70 км/ч. Срокът за привършване на строителните работи на оборудването е до 10 юни т. година

 В момента се ремонтира и обходният път I-1 през Витиня. Текущите действия на пътя Ботевград - София са в сектора от кръстовището на път I-1 с път II-17 до местността „ Витиня “. Трасето е в доста неприятно положение, а по него минава тежкотоварният трафик поради ремонта на тръбата за София на тунел „ Ечемишка “ и на виадуктите при 33-ти и 34-ти километър на автомагистрала „ Хемус “. Това постанова осъществяването на незабавни аварийно-възстановителни работи, с цел да се обезпечи безвредното прекосяване на камионите по правата от първокласния път.

На 21 май стартира настоящ ремонт на 2,3 км от второкласния път II-64 Карлово - Пловдив в правата сред пътния възел с автомагистрала „ Тракия “ и началото на урбанизираната територия на Пловдив. Второкласният път е една от главните пътни артерии, която свързва града с Автомагистрала „ Тракия “ и с Подбалканския път I-6 София – Бургас. По направлението минава както директен, по този начин и местен трафик от обитаемоте места в общините Марица, Калояново, Съединение, Хисаря, Карлово, Клисура, Сопот и Калофер, защото е най-пряката им връзка с регионалния център.

            Ремонтните действия, които са предоставени по контракта за настоящ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Пловдив, включват замяна на пътната структура посредством унищожаване на съществуващата настилка, полагане на битумизирана основа, асфалтови работи, профилиране на банкети. Отсечката ще бъде с нова маркировка, пътни знаци и ограничаващи системи.

            Предвидените строителни работи ще са в два стадия. Първият стартира на 21 май със затваряне на придвижването в платното в посока Автомагистрала „ Тракия “. Движението ще се прави в двете посоки в платното за Пловдив. След привършване на строителните действия трафикът ще се трансферира в двете посоки в ремонтираното платно за Автомагистрала „ Тракия “ и ще се работи в платното за Пловдив за осъществяването на втория стадий.

Текущият ремонт е на стойност 6,7 млн. лева и средствата са от бюджета на АПИ. Срокът за завършването му е до края на юли 2022 година

Продължава настоящият ремонт на три третокласни прави в област Шумен с обща дължина над 52 км. Обновяват се над 21 км от път ІІІ-2082 Мадара - Кюлевча - Марково - Косово, който свързва обитаемоте места в общините Шумен и Каспичан; близо 21,5 км от път ІІІ-7301 Ивански - Кълново - Янково - Жълъд, значима пътна артерия за общините Смядово и Шумен; както и 9,7 км от път ІІІ-701 Жилино - Стоян Михайловски - Нови пазар, свързващ общините Нови пазар и Никола Козлево.

Строителните работи започнаха през предходната година и ще завършат до края на септември т. година Те са предоставени по контракта за настоящ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Шумен. Предвидено е попълване и подравняване на банкети, разчистване, ремонт и създаване на водостоци, полагане на трошенокаменна настилка, асфалтови работи, полагане на бетонови бордюри в обитаемоте места, облицовани окопи, ремонт на уреди, унищожаване на крайпътната растителност за възстановяване на видимостта на водачите. Отсечките ще бъдат с нова маркировка, пътни знаци и ограничаващи системи.

Възложените ремонтни действия на трите прави са на обща стойност 38,6 млн. лева Средствата са от бюджета на Агенция „ Пътна инфраструктура “.

С обновяването на правите ще се усъвършенства свързаността на обитаемоте места от общините Шумен, Нови пазар, Смядово и Никола Козлево.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР