Започва благотворителна кампания, която има цел да набере средства за

...
Започва благотворителна кампания, която има цел да набере средства за
Коментари Харесай

Дарете средства за АГО в болница Св. Петка във Видин

Започва благотворителна акция, която има цел да набере средства за Акушеро-гинекологичното поделение на болница " Св. Петка " във Видин. Със събраните пари ще бъде закупена инсталация за обслужване на новородените бебета, съобщи уредникът Десислава Николова.
Тази акция е част от плана " Десислава Николова - " Подари благополучие ". Началото се поставя с благотворителната продажба на нейната книга " Щастлива и красива бременност като моята ". Десислава продава своята творба и подарява парите за благородната идея за закупуване на кувьози. " В случая ще подпомогнем родилното поделение във Видин с техника, която им е нужна да обслужват новородените бебенца, както и родените недоносени бебета... "
Неонатологът доктор Валерия Вълчева разясни,че отделението е оборудвано с нови кувьози, нужна е друга инсталация за новородените: " Перфузори, които са за вливания, говорихме за пулсоксиметър, билирубинометър, вероятно кислородни палатки, вероятно за последващо нещо да се търси реанимационна маса за родилна зала. Това са неща, които могат да се употребяват от недоносени и доносени бебенца. "
Освен от продажбата на книгата на Десислава Николова, средства се събират по банковата сметка оповестена във Facebook страницата на самодейността " Подари благополучие ".
Организаторът Десислава Николова добавя,че младоженци, които желаят да се откажат от цветята на сватбата си, могат да дарят средствата от тях за благотворителната идея за АГО-Видин.
" Хубавото е, че макар понижената раждаемост в цялата страна, във Видин се прибират от ден на ден младежи и даже, и малко повече, само че се раждат повече бебчета. Статистиката е, че към 10% от тях се раждат недоносени ", показа в поддръжка на концепцията си Д.Николова.
Средствата, които са нужни са близо 6 хиляди лева.Организаторите се надяват сумата да бъде събрана до м. април и за Великден новата инсталация да работи в отделението на " Св. Петка " във Видин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР