Започва битката за класиране на Европейското първенство 2020 за юноши

...
Започва битката за класиране на Европейското първенство 2020 за юноши
Коментари Харесай

България приема квалификация за Европейското по волейбол до 18г.

Започва борбата за класиране на Европейското състезание 2020 за юноши под 18 години. През 2019 година тимът, воден от Мартин Стоев, завоюва сребърните медали на първото за тази възраст Европейско състезание, което се състоя в град София. Големият триумф на европейска сцена пристигна откакто младите ни волейболисти завоюваха два пъти поредно балканската купа, надлежно в Турция 2018 и в София 2019.

През 2020 година домакини на финалите на шампионата на Стария континент ще бъдат Италия и Гърция, чиито тимове ще се класират непосредствено за присъединяване в разногласието за купата.

България получи правото да провежда шампионат от първия квалификационен кръг в пресявките за Европейското състезание U18 години (състезатели, родени през и след 2003 година). Силните тимове на Сърбия, Турция и Румъния ще гостуват на България в конкуренцията и първият от класирането ще добие правото да играе на Европейското състезание.

До 25 октомври управлението на Българска федерация по волейбол ще дефинира града-домакин на този извънредно значим квалификационен шампионат.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР