Започва акция Зима“, за какво ще следят униформените? Няколко институции

...
Започва акция Зима“, за какво ще следят униформените? Няколко институции
Коментари Харесай

Започва акция „Зима“, за какво ще следят униформените


Започва акция „ Зима “, защо ще наблюдават униформените? Няколко институции започват ежегодната акция “Зима ”. Тя ще продължи през целия ноември. Целта е да бъдат готови всички транспортни средства за зимата.
Освен това пешеходците също
би трябвало да бъдат по-внимателни, тъй като тъмната част на денонощието е по-голяма, а пътищата стават хлъзгави, разгласи заместник- шефът на националната полиция Борислав Муеров.

Пътна полиция ще следи за светлини, гуми и отразителни знаци. Акцията ще бъде на три стадия. Първият е до 10 ноември.
Ще бъдат проверявани регистрации
и светлини на коли, каруци, тротинетки и колела, сподели началникът на Пътна полиция Калоян Драганов. Той напомни, че в тъмната част всички колоездачи и ръководещите тротинетки би трябвало да са с жилетки.

Втората десетдневка е ориентирана към правата на пешеходците. Пътната полиция ще следи за правилно секване и лишаване на преимущество. В учебните заведения и
детските градини също ще има акции.
А от 21 до 30 ноември започва надзор за техническото положение на транспортните средства и фаровете, сподели Драганов. Oт 15 ноември всички без зимни гуми или такива с грайфер под 4мм. ще бъдат глобявани.

С 16 са по-малко починали през октомври тази година, по отношение на същия месец на предходната, сочи статистиката. Заместник-генералният шеф на БЧК Надежда Тодоровска напомни, че постоянно аптечката в колата е подценявана. Според нея в интервал сред
3 и 5 години би трябвало да има повтаряемост на курсовете по първа помощ.
Директорът на автомобилна администрация Бойко Рановски призова водачите да бъдат толерантни.

Росен Рапчев от организацията по пътна сигурност посъветва водачите да трансформират държанието си на пътя, да карат със съобразена скорост и да съблюдават отдалеченост. АПИ към този момент е сключила близо 30 контракта за поддържане на пътната конюнктура.

СБА дава възможност до 7 ноември за безвъзмездна инспекция на техническото положение на автомобила.
Източник: БТА
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР