Започва 29 ден от антиправителствените протести в страната. Почти месец

...
Започва 29 ден от антиправителствените протести в страната. Почти месец
Коментари Харесай

Ден 29: Бунтът на народа продължава /видео и снимки/

Започва 29 ден от антиправителствените митинги в страната. Почти месец жители излизат на улицата и упорстват за оставката на кабинета “Борисов ” и на основния прокурор Иван Гешев.
ФрогНюз ще следи онлайн хронологията на днешния митинг.

19.18 ч.



Десетки жители се събраха на площада в Пловдив, с цел да изискат оставката на държавното управление.

.

Междувременно - продължава и блокадата в столицата:
.

.

.

.

.

.

.

.

Горещ беше вчерашния ден от началото на демонстрациите. Той мина под знака на националната конференция на ГЕРБ, по време на която имаше и напрежение. Бити бяха представители на протестиращите, а принуждение бе упражнено и над публицисти от “Свободна Европа”.

По време на вчерашната конференция министър председателят Борисов съобщи, че ще беседва с съдружните си сътрудници в лицето на Оперативна програма и ще предложи разновидности. Сред тях е и държавното управление да изкара мандата си без Борисов. Днес обаче стана ясно, че сходен сюжет не стои на масата на обединението.

Днешният протестен ден стартира и с проява от страна на придвижване “Възраждане”, които влязоха в Съдебната палата и застанаха пред офиса на основния прокурор Иван Гешев, с цел да му връчат оставката. Подобна акция имаше и от съдружие “БОЕЦ”, които “щурмуваха” постройката на Българската национална телевизия, с цел да връчат оставката на генералния шеф Емил Кошлуков.

ФрогНюз напомня, че голямото неодобрение избухна откакто прокуратурата нахлу в постройката на Президентството, с цел да арестува чиновници от администрацията.

Безпрецедентния ход бе избран като тъпчене на Конституцията и посегателство върху суверенитета на страната. Всичко това се случи и на фона на акцията на Христо Иванов в парк “Росенец”, който направи несполучлив опит да дебаркира на българския бряг покрай лятната резиденция на Ахмед Доган.

Иванов бе посрещнат от гардове на НСО, които го избутаха. Последва събитието “Масово вървене на охранителен плаж” - хиляди българи се стекоха към Черноморието. Там обаче към този момент бяха симпатизанти на Движение за права и свободи, пристигнали в региона още предходната вечер. Имаше предизвестия за експлоадиране на етническо напрежение, което не се случи. Сблъсъци обаче имаше с полицията.

Акция “Росенец” 2 имаше и преди няколко дни, когато някогашният правосъден министър и водач на “Демократична България” Христо Иванов отиде на място, с цел да ревизира поставена ли е още веднъж ограда на общинския път, който води до държавния плаж. Оказа се, че оградата е била отстранена отчасти, като Иванов не изключи опцията това да се е случило краткотрайно.

Протестите се разгоряха и на фона на нестихващи кавги във властта - припомняме за изтеклите скандални записи и фотоси. Последният запис се появи в пространството предходната седмица.

На фона на разгарящото се гражданско неодобрение министър председателят Борисов разгласи, че е изискал оставките на трима министри - Горанов (финанси), Младен Маринов (МВР) и Емил Караниколов (икономика). На идващия ден обаче стана ясно, че ремонт в кабинета ще има чак след вота на съмнение, който предстоящо не мина. Известни рокади в кабинета имаше, само че жителите не престават да недоволстват.

Междувременно демонстрациите бяха подкрепени от посланиците на Съединени американски щати и Франция у нас.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР