Започва 26-тото издание на фестивала Сцена на кръстопът. Нито един

...
Започва 26-тото издание на фестивала Сцена на кръстопът. Нито един
Коментари Харесай

Пламен Панов: В Пловдив силно мирише на култура

Започва 26-тото издание на фестивала " Сцена на кръстопът ". " Нито един фестивал у нас не е на толкоз години като този “, сподели Кръстьо Кръстев, шеф на Пловдивският спектакъл, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Той благодари на всички, които са съдействали за това фестивалът да го има към момента, макар големите старания, които коства неговата организация.

" Този фестивал го вършим за нашата велика пловдивска аудитория, която е най-хубавата театрална аудитория в България, да се запознае с всичко това, което става с театралната гилдия на България “, сподели още Кръстев.

По думите му, това е едно извънредно събитие на толкоз години, което съумява да мине през всички тествания на времето “, добави шефът на пловдивския спектакъл.

На това издание ще бъде показана една необятна палитра от всичко най-интересно в българския спектакъл, като не е пропуснат нито един представител. " В момента се случват много положителни неща в театъра и ние желаеме да покажем всичко това на пловдивската аудитория “, сподели още Кръстев.

Ще се показват и млади актьори, които в този момент приключват пловдивския университет, студенти на Теди Москов.

" Българският спектакъл има здрава основа, очакванията са ни в тях “, сподели Кръстев.

Изненадата в заглавията тази година е пиесата " Старецът и морето “ на  Ърнест Хемингуей. " Това е първото посегателство да се покаже сценичен вид на този литературен роман. Режисьор е Александър Морфов.

На конференцията бе показана цялата стратегия на фестивала. Бе маркирано, че 1/3 от представленията са били продадени за три дни още в първия ден на онлайн продажбите.

В момента четири от представленията са напълно продадени. Интересът към театралната стратегия тази година е извънреден.

" В Пловдив мощно мирише на просвета, означи зам.- кметът с сектор " Култура ". " Фестивалът идва навръх време. Театърът като храм е място, в който се почистват различиата, фестивалът ни сплотява. Сцена на кръстопът ще ни сплоти, а общината ще продължи да бъде добър сътрудник за организирането му ", добави Панов. 

Гледайте повече във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР