Започнатата от Турция операция в северната част на Сирия може

...
Започнатата от Турция операция в северната част на Сирия може
Коментари Харесай

Русия: 12 затвора в Сирия са без охрана, чака ни обратна миграция на терорости

" Започнатата от Турция интервенция в северната част на Сирия може да докара до повишение на броя на екстремистите, завръщащи се в родината си, откакто са взели участие в бойни дейности, съобщи съветският министър на защитата Сергей Шойгу на Форума " Сяншан " в Пекин ", съобщи ТАСС.

" В резултат на дейностите на турската войска в Сирия останаха без защита осем лагера за бежанци и 12 пандиза за задгранични бойци. Това може да докара до внезапен скок на по този начин наречената противоположна миграция на терористите към родните им страни, акцентира Шойгу.

Той прикани за консолидиране на напъните на цялата международна общност за противопоставяне на терористичната опасност, идеологията и пропагандата им.

След провалянето си в Сирия терористичната формация Ислямска страна е засилила доста наличието си в Югоизточна Азия, а нейни водачи афишират включването на териториите на Индонезия, Малайзия, Сингапур, Филипините и част от Тайланд в състава на своя " халифат ". Като първа ударна мощ ще се употребяват " бойци, които са воювали в Сирия и се връщат в родината си ", акцентира съветският министър.

Турската военна атака в Сирия, ориентирана против кюрдските " Сили за отбрана на народа ", е инвазия, която не дава отговор на интернационалното право, съобщи в това време немският министър на външните работи Хайко Маас, представен от ДПА.

" От всичко, което знаем и всичко, което самата Турция е показала като правно съображение, ние не можем да подкрепим тази позиция ", съобщи Маас пред немската телевизия Цет Де Еф. " Не считаме, че нахлуване против кюрдски сили или кюрдски милиции е законно съгласно интернационалните закони ", добави той.

" Ако в интернационалното право няма съображение за инвазия, тогава тя не подхожда на интернационалното право ", акцентира Маас в отговор на въпрос дали офанзивата е нарушаване на интернационалните правила.

Той предизвести Анкара, че има заплаха да загуби получаваните опит Европейски Съюз средства по силата на скица за задържане на сирийски бежанци в Турция.

" Ние не сме съгласни също, че бежанци от сирийската революция, които сега се намират в Турция, се изпращат в Североизточна Сирия в тази зона за сигурност, може би срещу волята си ", съобщи Маас.

Тези тематики би трябвало да бъдат разисквани с Турция, в това число във връзка със съглашението за бежанците, " тъй като няма да плащаме за неща, които не считаме за законни или възможни ", предизвести външният министър.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР