Започната е процедура по промяна на учебните планове, тъй като

...
Започната е процедура по промяна на учебните планове, тъй като
Коментари Харесай

Зам. училищни директори: Трябва да се обясни на децата какво ще им даде образованието в бъдеще

Започната е процедура по смяна на образователните проекти, защото несъмнено има потребност от осъвременяване. Това е главната дупка и мястото, където би трябвало да се работи, с цел да имаме по-модерно, ефикасно и дейно за учениците обучение.

Това споделиха в студиото на Euronews Bulgaria зам. шефовете на 129 ОУ „ Антим I “ Наско Христов и Паула-Анастисия Сбиркова.

Работата по развиването на цифровата раница е много напреднала и към този момент е към своя край. Но хартиеният вид няма по какъв начин да изчезне. Все отново детето би трябвало да се научи по какъв начин се държи писалка – тези неща няма по какъв начин да ги отхвърлим с лека ръка, сподели Христов.

Материалът в неспециализираните езикови образования би трябвало да се съобщи доста бързо и учениците би трябвало доста бързо да преминат през всичко, без да могат да задълбочат, сподели Сбиркова.

Трябва да е по-малко, само че по-качествено. Не е наложително да се понижи размерът, просто би трябвало да се усъвършенства наличието на уроците, добави Христов.

Факт е, че просветителната система би трябвало да се промени, само че в случай че погледнем от страната на ученика, ще забележим липса на мотивация. Те не знаят за какво учат това, какво ще им даде в бъдеще. Комплексно е – преподавател, родител, само че би трябвало да се работи в посока осъзнатост на детето. Тези възпитаници да схванат, че 12 години в учебно заведение не са години на страдания, счита Сбиркова.

Според Наско Христов от ден на ден младежи се включват в просветителната система у нас, само че към момента те надалеч не са задоволително. 

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР