Започналото във вторник охлаждане на пазарния оптимизъм по отношение на

...
Започналото във вторник охлаждане на пазарния оптимизъм по отношение на
Коментари Харесай

Ценовият оптимизъм се охлажда. Петролът се върна на $79

Започналото във вторник изстудяване на пазарния оптимизъм във връзка с петролните цени продължава и в сряда сутринта. Трейдъри и анализатори от ден на ден са уверени, че водещите производители ще усилят доставките на суровината и ще могат да компенсират възможното намаляване на експорта от Венецуела и Иран.

Освен това понижаващо въздействие върху котировките оказват и данните на Американския институт по петрола за нарастване на стоковите ресурси от бензин в Съединени американски щати.

Цената на юлските фючърси за сорта Brent през днешния ден сутринта на лондонската борса ICE Futures спада с $0,50 (0,63%) - до $79,07 за барел.

Котировките за американския пример WTI с доставка юли на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време се намаляват с $0,29 (0,40%) - до $71,91 за барел.

През вчерашната комерсиална сесия Brent нарастна с $0,35 (0,44%) - до $79,57 за барел, а WTI поевтиня с $0,11 (0,15%), до $72,13 за барел.

По данни на API, запасите от нефт в Съединени американски щати през предходната седмица с 1,3 млн. барела, при прогноза за по-значително понижение. Заедно с това запасите от бензин са се нараснал с 980 хиляди барела, вместо предстоящо намаляване от 1,388 млн. барела.

Официалните данни на енергийното министерство ще излязат по-късно през днешния ден. Анализаторите чакат намаляване на запасите от нефт към 1,7 млн. барела, на бензин с 620 хиляди барела и на другите дестилати с 1 мл. барела. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР