Започналото от югозапад разкъсване и намаление на облачността ще продължи

...
Започналото от югозапад разкъсване и намаление на облачността ще продължи
Коментари Харесай

По-топло от обичайното време днес

Започналото от югозапад скъсване и понижение на облачността ще продължи и през днешния ден над по-голямата част от страната ще доминира слънчево време. В утринните часове в низините и равнините ще има ниска облачност и мъгли, а в Дунавската низина към момента на обособени места ще продължи да превалява. Ще духа слаб югоизточен вятър. Минималните температури ще бъдат сред 7° и 16°, в София – към 8°, оптималните - сред 16° и 21°.


В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до сдържан югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е към 13°, на 2000 – към 7°.

През почивните дни в планините и планинските региони, където ще бъде най-вече слънчево, още веднъж ще се затопли.

В равнинните елементи ще има ниска облачност или мъгли, които тук-там ще се задържат по-дълго и там оптималните температури съвсем няма да се разграничават от минималните.

В останалата част от страната, където през втората половина на деня ще има и слънчеви часове, оптималните температури ще бъдат сред 15° и 20°.

В началото на идната седмица южният вятър краткотрайно ще се усили. Облачността ще бъде най-вече забележителна, с нараснала възможност за валежи в понеделник и сряда, основно в западните и южните региони от страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР