Започнало е хуманното умъртвяване на над 3800 животни в промишлената

...
Започнало е хуманното умъртвяване на над 3800 животни в промишлената
Коментари Харесай

Започна умъртвяването на близо 4000 прасета в свинеферма във Видинско

Започнало е хуманното умъртвяване на над 3800 животни в промишлената свинеферма край Видин, където е открит случай на африканска чума по свинете, написа Булнюз. Обектът в село Новоселци е на по-малко от три километра от видинския квартал " Нов път ". Там през юли в персонално стопанство беше открито първото огнище на болестта в региона. Сигналът за нараснала смъртност измежду животните е подаден в сряда от притежателя на промишлената свинеферма, сподели доктор Адриян Данков, шеф на Областната дирекция по сигурност на храните:

``
реклама

" За страдание вирусът проникна и в най-голямата промишлена свинеферма, най-голямата, която е (областта), с близо 4000 прасета. Сигналът за нараснала смъртност от нормалната беше подаден от притежателя на 18 септември. Веднага отидохме във фермата. Извършихме аутопсия на умрелите прасета. Патоанатомията ни тормози. Взехме проби, изпратихме кола и надлежно се откри съществуването на вируса. " За да се спре разпространяването на заболяването, в края на юли беше избрана 20-километрова санитарна зона от промишлените свинекомплекси. Още тогава са умъртвени домашните прасета, отглеждани в персоналните стопанства, вид " заден двор ". На по-малко от 10 километра разстояние от свинефермата в Новоселци, където е открита болестта, е различен индустриален обект, този в град Дунавци. " В 10-километровата зона попада другата свинеферма, в която има 500 прасета. Там просто се ускоряват ограниченията за биосигурност. Взехме проби от свинефермата на 19-ти, с цел да може въпреки всичко да се ревизира и да се види. Иначе от време на време и от двете ферми са вземани проби по избрана скица. До 18 септември пробите и в двете ферми бяха негативни. " Проверен е комерсиалният обект, снабдяван от свинекомплекса в Новоселци. Извършва се следене 35 дни обратно. Свинското месо е изтеглено за заличаване.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР