Започнали са оценка на активите на Олимпик и изчисляване на

...
Започнали са оценка на активите на Олимпик и изчисляване на
Коментари Харесай

Отложиха делото за фалита на Олимпик

Започнали са оценка на активите на " Олимпик " и пресмятане на сумите, дължими на ощетените клиенти

Окръжният съд в Никозия отсрочи делото за банкрута на застрахователна компания " Олимпик ", съобщи Дарик. Рекордно късото съвещание в Кипър продължи едвам 15 минути. На съвещанието не са участвали представители от България. Датата на идващото съвещание е 17 октомври. Тогава, в случай че искът за разпродажба бъде почетен, следва едномесечен период, когато решението на съда би трябвало да бъде обнародвано. Потърпевшите ще имат 35 дни след оповестяването на банкрута на " Олимпик " да подадат своите искове за компенсации.

Самият иск за оповестяване в разпродажба беше подаден на 10 август и от тази дата ще влезе в действие предстоящото решение на съда, което е значимо за хората, които пострадаха от банкрута на сдружението.

Започнали са оценка на активите на " Олимпик " и пресмятане на сумите, дължими на ощетените клиенти.

Припомняме, Ффалитът на " Олимпик " засегна над 200 000 българи, които останаха без наложителната застраховка " Гражданска отговорност " и се наложи да сключат нова лавица с друго сдружение. Финасовите вреди у нас се пресмятат на над 9 млн. лв., съобщи нова телевизия. Според кипърския закон в случаите на разпродажба на застрахователна компания с приоритет са кредиторите, които имат искове, произлизащи от застрахователните контракти. Кредиторите от България и Кипър са равнопоставени и ще бъдат третирани по идентичен метод.

Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР