Започнали са необходимите процедури за изграждането на обходен път на

...
Започнали са необходимите процедури за изграждането на обходен път на
Коментари Харесай

След бунта на местните: Изграждат обходен път на Гложене /снимки/

Започнали са нужните процедури за построяването на обходен път на Гложене, който да изведе тежкотоварните камиони от селото, след дългогодишните митинги на хората, заяви кметът на селото Петко Петков.
Той разясни, че представители на най-големия арендатор в региона - „ Октопод “ са поели тази самодейност и материалите за построяването са тяхна дело, а двама от най-големите земеделци в Гложене им оказват помощ с техника.
Припомняме, че през декември жителите на две от улиците - „ Христо Ботев “ и „ Александър Стамболийски “, стачкуваха против прекосяването на тежкотоварните камиони. Те от години пишат писма с подписки до всички вероятни институции в общината и страната против тежките машини на зърнопроизводители движещи се през двете улички до зърнобазата край селото. Още тогава представителят на „ Октопод “ Тодор Янков беше безапелационен, че те имат предпочитание да създадат този обход, само че не могат да вземат сходно решение сами, защото пътят не е техен, а на общината. От администрацията пък трансферираха отговорността на АПИ, като оповестиха, че това е техен терен.
Към днешна дата към този момент обходният път е стартират.
Хората в Гложене посрещнаха с задоволство и възгласи „ Браво! “ ограниченията, които ще бъдат подхванати.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР