Започналата преди няколко дни война в Близкия Изток шокира света,

...
Започналата преди няколко дни война в Близкия Изток шокира света,
Коментари Харесай

Лени Кравиц и песента, с която отговори на войната в Близкия Изток

Започналата преди няколко дни война в Близкия Изток шокира света, изключително на фона на течащата към този момент съвсем втора година война, която Русия стартира против Украйна. Много известни персони побързаха да заемат позиция, като поддържат едната или другата страна.

Лени Кравиц - един от най-влиятелните музиканти в света, също нямаше по какъв начин да подмине протичащото се. Той обаче не се изрече в интерес на Израел или ислямистката формация Хамас, а сподели позицията си по метода, който му е най-присъщ: с ария.

59-годишният артист разгласява видео, в което извършва акустична версия на една от най-известните си песни - " Let Love Rule ". Издадена през 1989 година, Кравиц неведнъж я е употребил като знак на това, че любовта може да е отговорът на всеки проблем в света.

И до момента в който за нас е ясно какво е посланието на видеото му, някои от почитателите му приканиха чакаха Лени Кравиц да бъде по-категоричен в поддръжката си за Израел. Той е наследник на Рокси Рокър - афроамериканка от карибски генезис, и Сай Кравиц - американски евреин с украински корени.

" Аз съм негър и бял. Евреин и християнин. От Манхатан и от Бруклин ", споделя Лени преди години пред New York Times. И признава, че въпреки Сай Кравиц да не е бил набожен, сходно на други представители на еврейската общественост е държал на традициите и спазването им.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР