Започналата днес в Ливърпул среща на външните министри на страните

...
Започналата днес в Ливърпул среща на външните министри на страните
Коментари Харесай

Г-7 разглежда Русия като "глобален агресор"

Започналата през днешния ден в Ливърпул среща на външните министри на страните от Г-7 бе избрана от домакините като " проява на единение против световните агресори ". Основните тематики на диалозите през днешния ден и на следващия ден ще бъдат паниката от евентуална военна атака на Русия против Украйна и нуклеарната договорка с Иран.

В първия ден от срещата си в британския град водещите дипломати на Англия, Съединени американски щати, Канада, Япония, Германия, Франция и Италия показаха " надълбоко безпокойствие " от скупчването на съветски войски на границата с Украйна. Москва отхвърля да има проекти за навлизане в прилежащата страна.

" Всяко едно такова деяние ще бъде стратегическа неточност със съществени последствия. При сходна експанзия Русия ще бъде подложена на тежки стопански наказания ", предизвести английското външно министерство.

Същевременно през днешния ден НАТО отхвърли съветското искане да анулира уговорката си към участие на Украйна в Алианса.

" Всяка суверенна, самостоятелна страна има правото да избира личния си път, в това число и уговорките си в региона на сигурността. Така че връзките на НАТО с Украйна ще бъдат решени от 30-те страни членки и Украйна. От никой различен. Не можем да приемем, че Москва се пробва да възроди система, в която огромните сили като Русия имат сфери на въздействие, където те могат да управляват или да вземат решение какво да вършат другите членове ", съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР