Започнала е техническата подготовка за прилагане на Декларацията за свободно

...
Започнала е техническата подготовка за прилагане на Декларацията за свободно
Коментари Харесай

Започна подготовката за старт на „Малкия Шенген”

Започнала е техническата подготовка за използване на Декларацията за свободно придвижване на хора, артикули, услуги и капитали в Западните Балкани, се споделя в известие до медите от кабинета на президента на Сърбия Александър Вучич, представено от БГНЕС. Декларацията беше призната през вчерашния ден по време на тристранната среща в Нови Сад сред Сърбия, Албания и Македония.
На идната среща в Охрид на 10 ноември ще бъде показано всичко, което до тогава е подхванато по отношение на осъществяването на клаузите от Декларацията.
Предстои да бъдат решени въпроси, свързани с отварянето на границите до 2021 година, приемането на правилник по отношение на пазарните инспекции и прекосяването на артикули и капитали, както и няколко въпроса от двустранен темперамент.
Другите водачи на страните от Западните Балкани също са поканени да се причислят към самодейността и се чака някои от тях да го създадат на идната среща в Охрид.
Отново се акцентира, че „ Малкият Шенген ” не е опция на Европейския съюз, само че е положително обръщение.
Вицепремиерът на Сърбия Зорана Михайлович сподели, че „ Малкият Шенген ” не е основаване на нова Югославия или платформа за реализиране на националистически планове на Балканите.
Основната му цел е стопанската система, сигурността и възстановяване стандарта на живот на жителите. Целта е „ Свободни Балкани ”, в които хората ще могат да се придвижват, да работят и да останат в тези страни и да вземат решение свободно своето бъдеще.
Декларацията демонстрира, че страните не желаят да стоят и да чакат реформиране на Европейски Съюз, с цел да продължи политиката по разширение, както и не желаят да влизат в Евросъюза като проблем, а като носители на нови решения, добави Михайлович. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР