Започнала е проверка за липсващите в аптечната мрежа лекарства. Според

...
Започнала е проверка за липсващите в аптечната мрежа лекарства. Според
Коментари Харесай

Започна проверка за липсващите в аптеките лекарства

Започнала е инспекция за изчезналите в аптечната мрежа медикаменти. Според здравния министър би трябвало да се разшири описът с следените от страната лекарства и при привършване на количества под 65% в аптеките, да се стопира износът.

Причините за дефицита е решение на здравните управляващи от преди няколко месеци - доста бе понижен броят на медикаментите, които се следяха от страната и при проблем, се забраняваше реекспортът им.

" До март месец формулата беше заложена по един метод, при което попадаха сред 290 и 350 продукта в този лист, беше направена смяна във формулата след осъществен одит на системата, след което все още попадат сред 60 и 80 продукта на седмична база ", сподели Богдан Кирилов - изпълнителен шеф на Агенция по медикаментите.



" Ще стартираме да забележим какви са наличностите в складовите бази, тъй като може да се окаже, че и оттова не се зарежда в аптечната мрежа, че има наличност, само че не постъпват, това е също обект на инспекцията, само че главното ни решение е ориентирано в това да се завърнат в листата на следените лекарства главните и значимите лекарства и за онкологични, и за диабет, и за хипертония, за които има липса и се чака такава липса. При смяна в една дефиниция могат да се завърнат към 240-250 медикамента за наблюдаване ", сподели Асен Меджидиев - длъжностен министър на опазването на здравето.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР