Започнала е процедура по обявяване на сградите на булевардите Дондуков

...
Започнала е процедура по обявяване на сградите на булевардите Дондуков
Коментари Харесай

Царските конюшни са на път да получат статут на паметник на културата

Започнала е процедура по оповестяване на постройките на булевардите " Дондуков " и " Васил Левски ", известни като " Царските конюшни ", за монументи на културата. Това заяви зам.-кметът на София Тодор Чобанов, който дружно с министъра на културата Боил Банов и основния проектант на София Здравко Здравков показа резултатите от взаимните им дейности за опазването на културното завещание.

Чобанов сподели, че общината е поискала Министерството на културата да даде на парцелите да бъде дадена най-високата категория " национално значение ". По думите на Боил Банов процедурата е към края си, като към този момент са изпратени вести до притежателите.

" Царските конюшни " добиха известност през 2016 година, когато водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова оповести, че парцелите са били продадени от регионалния шеф на София Веселин Пенев. Впоследствие Пенев подаде оставка, прокуратурата стартира следствие, което стигна до съда. Делото обаче не можа да стартира поради нередовно приканване на регионалната администрация.

Обвинението към Веселин Пенев е, че е с трите покупко-продажби за преустановяване на съсобственост сред страната и частна компания на " Царските конюшни " е ощетил страната с 10.33 млн. лв..
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР