Започнал отдавна, упадъкът на печатните медии получи ускорение в целия

...
Започнал отдавна, упадъкът на печатните медии получи ускорение в целия
Коментари Харесай

Covid-19 ускорява края на печатните медии в цял свят


Започнал от дълго време, упадъкът на печатните медии получи ускоряване в целия свят от началото на рецесията с Covid-19: цифровата публика на вестниците се усили избухливо, само че продажбите им на книжен притежател се сринаха или се наложи да бъдат прекъснати. При здравната рецесия стана мъчно да се транспортират ежедневниците до пунктовете за продажба и комплицирано за клиентите да си ги купуват, написа Франс прес.

Кризата " съвсем несъмнено форсира прекосяването към стопроцентово цифрово бъдеще ", проучва отчетът за 2020 година на института Ройтерс.

Тя удря една промишленост, към този момент отслабена от спада на продажбите и приходите от реклама - двата съществени източника на приходи.

В Бразилия и Мексико някои от най-големите всекидневници краткотрайно се отхвърлиха от хартията в интерес на цифровия вид или понижиха броя на печатните издани. Във Филипините 10 от 70 вестници, членове на Международния институт по печата (IPI), са били принудени да затворят поради пандемията.

" Времената са сложни: няма рекламодатели и никой не ни чете ", съобщи за Агенция Франс Прес изпълнителният шеф на IPI Ариел Себелино. Малките локални вестници, чиито улични продажби се сринаха поради карантинните ограничения, са най-засегнати. " Целият бранш е в рецесия. Всички сме потърпевши ", сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР