Започнахме премахване на три незаконни постройки на територията на Държавно

...
Започнахме премахване на три незаконни постройки на територията на Държавно
Коментари Харесай

Продължава премахването на незаконните постройки на територията на Държавното ловно стопанство „Искър“

„ Започнахме унищожаване на три противозаконни постройки на територията на Държавно ловно стопанство „ Искър “.

Това заяви основният проектант на Столична община Здравко Здравков на място по време на унищожаване на една от противозаконните постройки. На място в наличието на заместник-кметовете Иван Василев, Никола Лютов чиновници на общината още веднъж продължиха осъществяването на дейностите по унищожаване на противозаконните постройки , откакто бе изработен опит за прекъсване на достъпа до тях . За повторно се попречва работата на общината по осъществяване на премахването, като още през първия ден на място, с цел да се възвърне процеса, отиде персонално и кметът на София Васил Терзиев.

Вследствие на издадени от основния проектант на София заповеди, които касаят унищожаване на нелегално строителство и доказани от Върховния административен съд се мина към тяхното осъществяване с контракт, който кметът на София Васил Терзиев подписа със „ София ЕкоСтрой “ .

По време на осъществяването на премахването, което стартира на 29 март, дейностите са възпрепятствани от страна на Държавното ловно стопанство .

Поставен е автомобил , който стопира достъпа, а вратите към стопанствота бяха заключени с катанец. Днес Столичната община реалокира автомобила и съумя да влезе със профилирана техника .

„ Амбицията ни е да покажем, че към нелегално строителство ще има и отсега нататък нулева приемливост “ , съобщи Здравко Здравков.

Премахването продължава. Главният проектант изясни, че през вчерашния ден след идването със профилираната техника, през нощта някой е отрязал кабелите на машините , с което ги е развалил. Трябва да установим какви са вредите, с цел да си свърши общинското дружество работата по осъществяването, добави също основният проектант.

От Югозападното държавно дружество са сложили на входната врата заповед, с която се лимитира достъпът във връзката с размножителния интервал на кошутите . В тази връзка основният проектант разяснява, че постройките се строи повече от година и половина и до момента не е посочено, че са пречели нито на дивеча, нито на кошутите, разяснява Здравков.

Извършител на противозаконното строителство е компанията „ Био майнинг “, а притежател на земята е Югозападно дружество . Сградата, на която сега стартира унищожаване, най-вероятно е била предопределена да бъде почивна станция . И трите са установени като нелегално строителство през 2019 година. Издадени са констативни актове и заповеди за унищожаване. Сградите нямат никакви строителни документи и при опит да се потвърди, че са издигнати преди 2001 година, с цел да получат съответния режим на толерантност, съдиите възприеха доказателствата, който специалистите показаха – геодезични заснемания, орто-фото и сателитни изображения.

Доказахме, че строителството е осъществено след 2019 година , посочи също Здравко Здравков. Главният проектант на Столична община уточни още, че след премахването на противозаконните постройки земята ще бъде моделирана по натурален метод, а материалите ще бъдат съхранени и рециклирани.

Зам.-кметът по финанси Иван Василев сподели, че към този час към момента няма информация какъв брой ще коства на общината премахването на постройките , както и нанесените вреди по техниката. Но Общината ще потърси вложените средства и нанесените вреди.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР