Започнахме да залитаме в побългаряване на сертификатите. Виждате, че всички

...
Започнахме да залитаме в побългаряване на сертификатите. Виждате, че всички
Коментари Харесай

Ангелов и Симидчиев отговориха дали ще има Локдаун след изборите

Започнахме да залитаме в побългаряване на документите. Виждате, че всички българи, които влизат в Гърция, се тестват, тъй като една от европейските страни не признава българските документи. Това съобщи някогашният здравен министър проф. Костадин Ангелов в " 120 минути " по bTV, цитира Блиц.

И добави: " България е единствената страна в света, в която се признава за приключен имунизационен цикъл на 14-тия ден от първата доза ваксина. В Европа тогава не се дава зелен документ. Това е доста смущаващо и от здравна позиция ".

Пулмологът доктор Александър Симидчиев от своя страна описа история, която постоянно се случва: " Двама души си взеха подправени документи. После взеха решение, че желаят да се имунизират, само че не можаха, тъй като към този момент бяха регистрирани в системата ".

По думите му би трябвало да се даде отговор на доста въпроси. " Защо се вземат ограниченията? Какво значи публично здраве? Ако всеобщо хората знаеха това, щяхме да сме по-съпричастни като общественост ", добави доктор Симидчиев.

Водещият зададе и въпрос на експертите би трябвало ли децата да се върнат в класните стаи.

Д-р Симидчиев съобщи: " Децата са главно риск за разпространяване, а не за тежко боледуване. Принципно в случай че се менажира добре, всеки риск може да се ръководи ".

А проф. Ангелов сподели: " Децата са приоритет и образованието постоянно е приоритет. Гледам статистика за интервала 26 октомври-22 ноември м.г. От 131 страни опитът за връщането на децата води до нарастване на репродуктивното число с 25%. Много е значимо като се вземе решението, да е ясно до какво ще докара то ".

И добави: " Добре е децата от 1 до 4 клас в това число да вървят на учебно заведение, а другите да вървят по избрана скица. Не може децата да заплащат цената на всичко, което не се случва в опазването на здравето ".

Запитан дали след изборите ще има цялостен локдаун, пулмологът доктор Симидчиев съобщи: " Трудно е да се прави прогноза в толкоз динамичен обхват ".

Проф. Ангелов пък сподели: " За да ви отговоря на този въпрос, би трябвало да имам 15 таблици пред мен. Но ограниченията, които все още бяха взети - изрично в тях няма никаква здравна логичност ".

А доцент Антон Тонев от от Първа клиника по хирургия в Университетска болница " Св. Марина " от своя страна отговори: " Имаме доста разнообразни системи на опазване на здравето в Европейски Съюз и, стъпвайки на една мярка, това дава разнообразни резултати. Трябва да се включат доста нови мерни единици като брой заболели и така нататък Много неща ни убягват и по тази причина се получават разнообразни резултати ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР