Започнаха тестовете на новата билетна система в София, съобщи Нова

...
Започнаха тестовете на новата билетна система в София, съобщи Нова
Коментари Харесай

Започнаха тестовете на новата билетна система в София

Започнаха тестванията на новата билетна система в София, заяви " Нова телевизия ". До края на идната година столицата би трябвало да има работеща система за електронно таксуване в градския превоз, при която заплащането зависи от изминато разстояние или времето за пътешестване.

До края на август 36 разнообразни транспортни средства - тролеи, трамваи, рейсове и метро ще се оборудват с така наречен " валидатори " за картите и билетите, камери и устройство за продажба на билети от водачите. " Купуваме си един билет, който важи 90 минути, а също и на разстояние. В някои градове има разнообразни зони, в които самото таксуване зависи от другите зони ", изясни шефът на Центъра за градска подвижност Христиан Петров пред " Нова телевизия ".

Предвидено е една карта да важи за всички типове градски превоз. Остава опцията за покупка на билет от водача. Предвижда се и алтернатива за зареждаме на билети даже на мобилния телефон.
Ако всички върви по проект, новата система би трябвало да проработи до края на идната година. Промяната на цените за пътешестване обаче ще стане в края на 2021 година или при започване на 2022 година Това е по този начин, тъй като първата година от работата на системата ще се употребява за събиране на данни.

Преди година консорциумът " Си Ен Ес- София тикетинг систем " беше класиран преди всичко и е определен за реализатор на публичната поръчка за създаване на електронната системата за публичния превоз в София. Той е подготвен да извърши задачата за 73.248 млн. лв..

От 2006 година Столична община направи няколко опита да стартира социална поръчка за избор на реализатор на системата, само че те бяха спирани, поради тъжби.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР