Започнаха символични протести на служителите в МВР в цялата страна.

...
Започнаха символични протести на служителите в МВР в цялата страна.
Коментари Харесай

МВР започна протести в цялата страна. Асен им попари исканията за заплатите: Няма пари!

Започнаха алегорични митинги на чиновниците в Министерство на вътрешните работи в цялата страна. Основното им искане е за нарастване на заплатите с 10% повече средства за бранш „ Сигурност “.
Според синдикатите в Министерство на вътрешните работи по-високите хонорари ще костват на бюджета близо 100 милиона лв.. А съгласно министъра на финансите Асен Василев желаното нарастване няма по какъв начин да бъде изпълнено, предава Bulgaria On Air.
„ Бюджетът е на 3% недостиг при доходи, които са вдигнати с 4,5 милиарда по отношение на плануваното от служебния кабинет, и разноски, които са понижени с над 3 милиарда по отношение на плануваното от служебния кабинет. Резерви в този бюджет, за жалост, няма “, изясни Василев.
„ Нашето запитване е: „ Добре, за какво би трябвало да се прави това за сметка на приходите на хората, в частност на чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Ние считаме, че пари има, просто би трябвало да бъдат по-внимателно разпределени. След като мине законът на първо четене, ще решим за националния митинг – ще има ли и дали ще ни удовлетвори това, което ще чуем в Народното събрание “, разяснява Илия Хрисимов от Синдиката на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР