Започнаха същинските строителни дейности на участъка от над 6 км

...
Започнаха същинските строителни дейности на участъка от над 6 км
Коментари Харесай

Започна строителството на Околовръстния път от АМ „Тракия“ до жк „Младост“

Започнаха същинските строителни действия на сектора от над 6 км от Софийския околовръстен път в правата от пътен възел „ Цариградско шосе “ до пътен възел „ Младост “, съобщи БГНЕС. С новото трасе ще се обезпечи връзка сред автомагистралите „ Струма ” и „ Тракия ”, ще се улесни директният трафик от Автомагистрала „ Европа “ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция.

Съществуващият двулентов път ще бъде реконструиран в 6-лентов с две местни платна за придвижване.По контракт секторът би трябвало да е подготвен в края на 2021 година Инвестицията е за 142,7 млн. лева с Данък добавена стойност и средствата са обезпечени от републиканския бюджет. От 22 октомври до момента се извършваше подготовка за същинските строителни работи.Началото на плановия сектор е при 35-и км, което е малко след края на пътния възел при пресичането на бул. „ Цариградско шосе “ и Софийския околовръстен път. Краят е при 41-и км, където правата ще се свързва с реконструирания през 2012 година сектор от Софийския околовръстен път.

Отсечката ще бъде с две платна с по 3 ленти за придвижване в посока или общо 6 ленти, междинна разграничителна линия, разграничителни линии сред локалите и директното трасе, 2 местни платна и тротоари.

Пресичането на Софийския околовръстен път с по-големите пътни артерии в региона ще се реализира посредством 4 пътни възела - п. в. „ Стар Лозенски път “, п. в. „ Патриарх Герман “, п. в. „ Самоковско шосе “, п. в. „ Младост “. Ще бъдат построени 3 пешеходни надлеза и мостове над р. Искър и р. Кална.

Предвидена е реорганизация на водопроводи, канализация и газоразпределителна мрежа, както и изместване на инженерни уреди, телекомуникации и др.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР