Започнаха ремонтните дейности за облагородяване на 17 м.р. в район

...
Започнаха ремонтните дейности за облагородяване на 17 м.р. в район
Коментари Харесай

Започна облагородяване в район Приморски

 Започнаха ремонтните действия за облагородяване на 17 м.р. в регион " Приморски “, който обгръща територията сред бул. " В. Левски “, бул. " Осми Приморски полк “ и ул. " Мир “ и ул. " Царевец “. Проектът планува създаване на 10 спортни и детски площадки, кътове за отдих, замяна на осветителните тела и озеленяване.

Дейностите започнаха с главния ремонт на ул. " Анастасия доктор Железкова “ и преасфалтиране на ул. " Акациите “, която до момента беше доста проблематична, изясни кметът, който дружно Христо Иванов, зам.-кмет, и Петя Проданова, кмет на регион " Приморски ", бе на място. уточни още, че в плана се включва и ремонт на ул. " Мадара “, за която следва уголемение и подсилване, обвързвано с канала, за което има обособен план и финансиране.  

За облагородяването на 17 м. р. бяха обезпечени европейски средства, само че планът отпадна поради обжалване. Това се случи и с плана за кв. " Чайка “, защото избрани общественици подведоха хората, че ще има презастрояване. Ние в действителност желаеме да вършим тъкмо противоположното – паркови зони, зони за отдих, спортни стадиони, ремонт на дребните улици и паркоместата. Предвидените средства бяха пренасочени за IV м.р. във " Вл. Варненчик “, който към този момент е изцяло освежен, напомни още кметът. 

В регион " Приморски " продължава работата по трансформирането на бившето Оздравително учебно заведение в КК " Св. Св. Константин и Елена ". Започна правенето на механически паспорт и енергийно проучване на постройката. Целта е там да се построи ново начално учебно заведение, с цел да бъдат обезпечени места за децата на младите фамилии, които живеят в региона. Предстоят поправки на две от централните улици във Виница - ул. " Св. Св. Константин и Елена “ - в сектора от ул. " Цар Борис III " до гробищния парк, и ул. " Цар Борис III " - от бул. " Осми крайморски полк " до секване с Фатрико дере. 

" През март с приемането на бюджета обявихме упорит проект, който включваше облагородяване на редица микрорайони в обсега на целия град. Забавата в страната обаче се отрази на плановете, само че това, което сме поели като ангажимент, ще осъществим. Надявам се в границите на месец и половина да стартираме работим на всички места “, сподели още.  

Междувременно завършва работата по плановете от остарелия програмен интервал. По думите на кмета новият програмен интервал към момента не е отворен за общините, занапред следва правене на критерии за кандидатстване, кандидатстване, планиране, утвърждение, избор на реализатор, с което 2022 година ще бъде нулева за финансиране с европейски средства.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР