Започнаха реалните строителни дейности в Зона 5 на асеновградския квартал

...
Започнаха реалните строителни дейности в Зона 5 на асеновградския квартал
Коментари Харесай

Детски площадки, фитнес и засаждане на дървета предвижда ремонтът на Запад в Асеновград

Започнаха действителните строителни действия в Зона 5 на асеновградския квартал. Символично бе направена първата копка на обекта, който включва междублоковото пространство сред блоковете с номера 102, 103, 104, 105 и 106. Ремонтните действия в Зона 5 следва да приключат напълно в границите на 70 дни.
Цялото застрояване ще е в границите на 19 декара. Предстои да бъдат засадени 72 иглолистни и 102 широколистни дървета, общо 4 800 широколистни шубраци и декоративни треви, както и 2 000 иглолистни колоновидни, кълбовидни и стелещи се растения. Тротоарните настилки ще са с повърхност от 4 080 квадратни метра, а ударопоглъщащата – 950 квадратни метра. Предвидено е в зоната да бъдат сложени 59 пейки, 23 кошчета за боклуци, 9 комплекта маса с пейки, 3 беседки и 2 дървени перголи с пейки. Ще има и 2 детски и спортни площадки за деца от 3 година до 12 година Всяка от тях ще включват люлка, пързалка, мрежа за катерене, пожарникарска стълба, пясъчник и други уреди. Планирано е и построяването на една детска площадка за по-малките деца – на възраст до 3 година Там ще бъдат инсталирани двойна люлка, клатушки, комбинирано детско оборудване с разнообразни уреди, пясъчник и други. Проектът планува и построяването на фитнес навън . Той ще включва ски тренажор и крос тренажор, апарат за оживление и за талия, смесен апарат – лежанка и колело, тенис на маса и други. В зоната ще бъде издигнато и баскетболно игрище – на същото място, на което е имало такова преди време.
 Кметът на Благоевград с първа копка на детска градина Кметът на Благоевград с първа копка на детска градина
Благоевград скоро ще има нова постройка на детска градина. Проектът ще бъде част от към този момент съществуващата детска градина " Вечерница " и е тънък...
Заместник-кметът по строителството на Асеновград инженер Стоян Димитров, който алегорично откри работата по обекта, заяви, че по този начин направеният план ще претърпи леки корекции за обезпечаване сигурността на хората. „ Детските площадки са проектирани наоколо до улица „ Стоян Джансъзов “, автомобилният трафик по която е извънредно претрупан. Идеята е детските площадки да бъдат разположени във вътрешността в зоната и да не са толкоз покрай самия път. Смятам, че не е редно дребни деца да играят в непосредствена непосредственост до толкоз претрупан и основен път “, изясни Димитров. Заместник-кметът посочи, че видеонаблюдението в квартал „ Запад “ дружно с това, от другия план, който включва входно-изходните места и основните точки от града, ще бъде трансферирано към районно управление (на МВР) – Асеновград . Там ще бъде построен център, в който ще могат да се следят всички видеокамери. Идеята е сниманото да може да се следи и в действително време, и при нужда в границите на към седмица обратно да бъдат възстановявани по отношение на работата на органите на реда.
Пътната част включва 3 347 квадратни метра нови пътни настилки и възобновяване на съществуващи такива. Предвидено е и слагането на районно осветяване и създаване на видеонаблюдение на територията на цялата Зона 5. След привършване на обекта е планувано започване построяването на улица „ Стоян Джансъзов “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР