Започнаха проверките на най-големите естествени находища на мурсалски чай в

...
Започнаха проверките на най-големите естествени находища на мурсалски чай в
Коментари Харесай

И тази година забраняват мурсалския чай за бране

Започнаха инспекциите на най-големите естествени залежи на мурсалски чай в страната. Те се правят според заповед на министъра на околната среда и водите Нено Димов, с която за поредна година се вкарва възбрана за събиране на лечебното растение, осведоми БНР.

Регионалната екоинспекция в Смолян ревизира положението на най-големите залежи на мурсалски чай, които се намират в землищата на град Девин и село Мугла.

Екоинспекцията е изпратила писма до Регионалната дирекция по горите в Смолян, горските и ловни стопанства, на чиято територия има залежи от типа за реализиране на надзор.

Забраната не важи за продажбата на билки от обработен мурсалски чай, която се позволява след издадено уверение на общинската администрация с данни за местоположение, повърхност и количество на създадените през годината билки.

Според наредбите на Закона за лечебните растения лицата, които в нарушаване на заповедта събират, изкупуват, правят първична обработка и търговия с билки и лечебни растения под специфичен режим на запазване и прилагане, се глобяват. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР