Започнаха протестите във Великобритания във връзка с визитата на президента

...
Започнаха протестите във Великобритания във връзка с визитата на президента
Коментари Харесай

Тереза Мей напрегнато чака визитата на Тръмп във Великобритания

Започнаха митингите във Англия по отношение на визитата на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп на Острова.

Полицията приключи отпуските. Премиерът Тереза Мей и новият външен министър Джереми Хънт с напрежение се приготвят за някой евентуален гаф , засегнатост или неразбирателство, написа " Гардиън ".



 Англия с най-голямата готовност на служители на реда от 2011 година поради Тръмп
Англия с най-голямата готовност на служители на реда от 2011 година поради Тръмп

Хиляди служители на реда от страната ще бъдат трансферирани в Лондон

Днес американският водач стартира четиридневна аудиенция в Обединеното кралство, която е проведена сред двудневната среща на върха на НАТО, приключваща през днешния ден, и първата му публична среща с президента на Русия Владимир Путин в Хелзинки на 16 юли.

Преди визитата Мей похвали трансатлантическите връзки, само че не загатна съответно президента на Съединени американски щати.

" Няма по-силен съюз от нашите специфични връзки със Съединени американски щати и няма да има по-голям съюз от този през идващите години ", сподели английският министър-председател, допълвайки, че " чака значими диалози тази седмица ".

През април беше публично оповестено, че Тръмп е поканен на цялостна държавна аудиенция на Острова на фона на апелите за образуване на огромни митинги.

Тази вечер Тръмп ще участва на вечеря с бизнес водачи в двореца Бленхайм - родното място на Уинстън Чърчил. Американският водач ще бъде посрещнат от почетен часовой и кралски полк от Шотландия.

В петък, след взаимна антитерористична проява на английските и американските специфични елементи и диалози с Мей в държавната резиденция в Чекърс, Тръмп и брачната половинка му Мелания ще пият чай с кралица Елизабет II в Уиндзорския палат.

На същия ден вечерта Тръмп ще отпътува за Шотландия , където се чака да играе голф през целия уикенд.

Вчера започнаха първите митинги в Шотландия. Антирасистка група провежда проява до голфклуб на американския водач.

Голяма проява е планувана в Лондон за петък, на която ще бъде пуснат великански балон " бебе Тръмп " над Уестминстър .

За защита английското държавно управление ще отдели най-малко 12 милиона английски лири . Отменени са отпуските на хиляди служители на реда. Около 4000 служители на реда са мобилизирани за защита на местата, които Тръмп ще посети . Това е най-голямата готовност от 2011 година Наложена е краткотрайна възбрана за ниско прехвръкване на самолети над региони на Англия.

Една от спънките на държавната аудиенция е обвързвана с това, че английски депутати, в това число Джон Беркоу , ръководител на долната камара на Народното събрание, са срещу послание на Тръмп пред законодателния орган, което е обичаен детайл от такива визити.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР