Започнаха протестите във Великобритания във връзка с визитата на президента

...
Започнаха протестите във Великобритания във връзка с визитата на президента
Коментари Харесай

Тереза Мей в очакване визитата на Тръмп във Великобритания

Започнаха митингите във Англия по отношение на визитата на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп на Острова.

Полицията приключи отпуските. Премиерът Тереза Мей и новият външен министър Джереми Хънт с напрежение се приготвят за някой евентуален гаф, засегнатост или неразбирателство, написа " Гардиън ".

Днес американският водач стартира четиридневна аудиенция в Обединеното кралство, която е проведена сред двудневната среща на върха на НАТО, приключваща през днешния ден, и първата му публична среща с президента на Русия Владимир Путин в Хелзинки на 16 юли.

Преди визитата Мей похвали трансатлантическите връзки, само че не загатна съответно президента на Съединени американски щати.

" Няма по-силен съюз от нашите специфични връзки със Съединени американски щати и няма да има по-голям съюз от този през идващите години ", сподели английският министър-председател, допълвайки, че " чака значими диалози тази седмица ".

През април беше публично оповестено, че Тръмп е поканен на цялостна държавна аудиенция на Острова на фона на апелите за образуване на огромни митинги.

Тази вечер Тръмп ще участва на вечеря с бизнес водачи в двореца Бленхайм - родното място на Уинстън Чърчил. Американският водач ще бъде посрещнат от почетен часовой и кралски полк от Шотландия.

В петък, след взаимна антитерористична проява на английските и американските специфични елементи и диалози с Мей в държавната резиденция в Чекърс, Тръмп и брачната половинка му Мелания ще пият чай с кралица Елизабет II в Уиндзорския палат.

На същия ден вечерта Тръмп ще отпътува за Шотландия, където се чака да играе голф през целия уикенд.

Вчера започнаха първите митинги в Шотландия. Антирасистка група провежда проява до голфклуб на американския водач.

Голяма проява е планувана в Лондон за петък, на която ще бъде пуснат великански балон " бебе Тръмп " над Уестминстър.

За защита английското държавно управление ще отдели най-малко 12 милиона английски лири. Отменени са отпуските на хиляди служители на реда. Около 4000 служители на реда са мобилизирани за защита на местата, които Тръмп ще посети. Това е най-голямата готовност от 2011 година Наложена е краткотрайна възбрана за ниско прехвръкване на самолети над региони на Англия.

Една от спънките на държавната аудиенция е обвързвана с това, че английски депутати, в това число Джон Беркоу, ръководител на долната камара на Народното събрание, са срещу послание на Тръмп пред законодателния орган, което е обичаен детайл от такива визити. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР