Започнаха протестите в страната срещу цените на горивата и ниския

...
Започнаха протестите в страната срещу цените на горивата и ниския
Коментари Харесай

Протести в цялата страна заради цените на горивата и ниския стандарт на живот

Започнаха митингите в страната против цените на горивата и ниския стандарт на живот.

Протестите се организират в доста градове .
Протести се организират в София, Пловдив, Варна, Бургас, Пазарджик, Сливен, Ямбол, Ловеч, Хасково, Благоевград, Шумен, Силистра, Добрич, Кюстендил, Враца, Монтана и други.

Вече има блокирани автомагистрали и основни пътища.

Затворени са пътищата към Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Адреево ", интернационалният път Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово ", сектори от Автомагистрала " Тракия " и " Хемус ". Блокирано е придвижването и по пътя, който води от Гоце Делчев до границата с Гърция при Граничен контролно-пропусквателен пункт " Илинден " и пътят сред Ловеч и Плевен.

Полиция не позволи благоевградчани да блокират Е-79, само че петричани желаят да затворят " Кулата ", написа БНР.

 Не стихват митингите против цените на горивата и ниския стандарт на живот Обновена
Не стихват митингите против цените на горивата и ниския стандарт на живот

Стотици коли на автошествие в Козлодуй

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов заяви, че част от митингите в страната са регламентирани, а други - не.

Маринов приканва хората да се включват единствено в регламентираните недоволства.

По думите му органите на реда са основали нужната организация в страната.
Полицаи и жандармерия ще наблюдават за мирното осъществяване на шествията и сигурността на жителите.

 Повече от 2000 служители на реда мобилизирани за защита на митингите в страната Обновена
Повече от 2000 служители на реда мобилизирани за защита на митингите в страната

Министерство на вътрешните работи не може да заяви какъв брой митинга са проведени

" Получаваме сигнали за готвени провокации , засичаме лица, които не можем да си разбираем мотивацията да участват там, само че отново споделям - ние по тази причина сме там, с цел да предотвратяваме спорове и провокации ", добави Маринов.

От вътрешното ведомство показват, че са взети всички нужни ограничения, с цел да не се допусне напрежение на митингите в страната.

 Протестиращи не могат да блокират автомагистрали, припомня Министерство на вътрешните работи
Протестиращи не могат да блокират автомагистрали, припомня Министерство на вътрешните работи

Протестиращите са глобени

Сортирай

преди 10 минути
Хасково и Свиленград - конфликти на протестиращи с униформени, обсада на границата с Гърция и Турция
Протестиращите от Хасково и Свиленград по обед блокираха пътя към границата с Гърция.

След това те непринудено се пренасочиха пешком към Автомагистрала „ Марица “ и блокираха придвижването към Турция през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “.

Протестиращите и полиция по-рано влязоха в конфликти. „ Нещата излязоха отвън надзор, макар обещанията на уредниците, че митингът ще бъде кротичък “, съобщи кореспондентът на БНР в региона.

Жандармерия е пробвала да спре протестиращите, преди да стигнат до автомагистралата, само че хората са пробили кордона.

При конфликтите няма ранени хора.

Протестиращите бяха изчаквани и от втора колона жандармеристи на самата автомагистрала. Униформените обаче смъкнаха щитовете си и пропуснаха непринудено пешеходното шествие.

Движението е спряно. Няма изясненост докога.

преди 22 минути
Шумен, обсада на Автомагистрала "Хемус " при възел "Белокопитово "
Протестиращи от Шумен блокираха с колите си пътния възел „ Белокопитово “ на Автомагистрала „ Хемус “. Пропускат се единствено коли със специфичен режим на придвижване – коли за спешна помощ и пожарни коли.

Протестът в Шумен потегли от спортната зала в града. В последна сметка жителите съумяха непринудено да блокират автомагистрала „ Хемус “.
Няма изясненост до по кое време придвижването в региона ще бъде затворено.

Хората упорстват за по-висок стандарт на живот в страната и оставка на държавното управление.

Полицията в Шумен предлага обходни направления :
Пътуващите от Варна към София се пренасочват на пътен възел „ Каспичан “, по пътя Русе – Варна, по-късно по пътя Силистра – Шумен, през Велики Преслав, в посока към Търговище.
Пътуващите от Русе и Разград към Варна и назад се отклоняват през селата Струйно, Длъжко, Хитрино и по пътя Силистра – Шумен, към автомагистрала „ Хемус “.
От Търговище към Варна – през Велики Преслав.

преди 31 минути
Велинград и Панагюрище
Във Велинград също през днешния ден се организира митинг – към 50 автомобила са се събрали сутринта. Шествието минава в пешеходно и без напрежение и нарушавания.
В 14 часа е очакван и митинг в Панагюрище .

преди 32 минути
Пловдив и Пазарджик
В Пловдив митингите започнаха рано заран. Около 100 автомобила излязоха на шествие по главните булеварди в града. За към 2 часа бяха блокирани булевардите „ България “, „ Васил Априлов “, „ Шести септември “, „ Източен “ и „ Христо Ботев “. Протестиращите желаят основно по-добър стандарт на живот в страната.

Предвидено беше митингът в Пловдив да се раздели на две елементи. Едната част стачкуват пред постройката на общината, а другата – потеглят на автошествие към София.

Около 13.30 часа е завършил митингът пред общината в Пловдив против обществената неправда в страната, написа „ Фокус “. Там се събраха към 100 души, които скандираха „ Оставка! “, „ Убийци! “ и „ Мафия “.

В Пазарджик протестиращите също се разделиха на 2 лъча.

Над 100 автомобила потеглиха по Автомагистрала „ Тракия “ в посока София. Преди да потеглят протестиращите са изчакали коли от Пловдив. Колата по Автомагистрала „ Тракия “ е съпровождана от полиция и жандармерия, с цел да се подсигурява естественото придвижване по автомагистралата. Протестиращите са безапелационни, че не желаят оставката на държавното управление, а повишение на стандарта на живот.


преди 34 минути
София
Около обяд стартира митингът против високите цени на горивата и повишаването на наложителната за всички водачи застраховка гражданска отговорност в София.

В центъра на столицата има извънредно засилено полицейско наличие. Най-много униформени са ситуирани пред постройките на Народното събрание, Министерски съвет и по близките улици.

Очаква се към митингът за цените на горивата и ниския стандарт на живот да се включат и протестиращите, които желаят промяна на системата.

Освен тези два митинга, в София през днешния ден са планувани и други два. Представители на Християнската общественост на протестантските вярващи и църкви се афишират против измененията в Закона за вероизповеданията . Те ще проведат молитвено шествие.
Тази вечер още веднъж ще се съберат и майките на деца с увреждания, които смениха митинга си с наличие, до момента в който не бъде гласувана от Народното събрание оставката на вицепремиера Валери Симеонов .

Очаква се най-вече протестиращи да се съберат през днешния ден след обяд на площад „ Батенберг ”. На него се чака да се включат и поданици от Перник, Пазарджик, Враца и Пловдив.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР