Започнаха преговорите между Българския лекарски съюз и Здравната каса за

...
Започнаха преговорите между Българския лекарски съюз и Здравната каса за
Коментари Харесай

Започнаха преговорите за цените на дейности по Здравна каса

Започнаха договарянията сред Българския лекарски съюз и Здравната каса за цените на дейностите, които ще заплаща фондът. За първи път Националният рамков контракт ще е за период от три години, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама

Лекарският съюз изиска от запаса на Касата да бъдат отпуснати 18 милиона лв., за персонални лекари, прегледи при експерти и проучвания. Целта е да се обезпечи финансиране за наложителните профилактични прегледи.

Съсловната организация предлага цените на 220 клинични пътеки да бъдат увеличени със 17%. Става въпрос за действия, които от години са недофинансирани, изясни ръководителят на лекарския съюз.

Идеята част от цената на клиничната пътека да се харчи за заплати на лекари и медицински сестри няма да се разисква. Предложението на лекарския съюз е 30% от приходите на лечебните заведения от клинични пътеки да отиват за хонорари на медицинските експерти.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорум
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР