Започнаха първите изследвания на депутатите, след като вчера стана ясно,

...
Започнаха първите изследвания на депутатите, след като вчера стана ясно,
Коментари Харесай

Депутатите започнаха да се тестват за коронавирус

Започнаха първите проучвания на депутатите, откакто през вчерашния ден стана ясно, че Хасан Адемов от Движение за права и свободи е инфектиран с ковид . Народните представители се тестват с PCR тест в две лечебни заведения - държавната ВМА и частната „ СофияМед “. Това към този момент направиха членовете на парламентарната група на Българска социалистическа партия, заяви БГНЕС.

Междувременно тази заран в Народното събрание се проведе председателски съвет, на който са били разисквани разнообразни разновидности за това по какъв начин депутатите да продължат своята законодателна активност . Днес трябваше да се съберат парламентарните комисии по бюджет и финанси, и енергетика, с цел да обсъдят актуализацията на държавния бюджет и законови промени, свързани с понижението на цената на газта. Заради случая с Хасан Адемов обаче съвещанията им бяха отсрочени.

За момента е ясно, че и ръководещи, и съпротива желаят да продължат работа , само че по какъв начин ще стане това, ще се разбере откакто всички депутати бъдат изследвани, коментира водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. " Обсъждахме няколко разновидността по какъв начин да стане това, само че дефинитивно ще го решим, откакто всички депутати минат на проби и се видят резултатите. Имаше всевъзможни оферти – от електронно-дистанционно дебатиране посредством софтуерен артикул, който да се конфигурира на компютъра на всеки народен представител и през телефоните ни. Само няма да може да гласуваме, тъй като конституцията го не разрешава. Там се желае персонално наличие за гласоподаване и специалистите от правната дирекция на Народното събрание са безапелационни, че е риск да гласуваме отдалечено, тъй като тези актове могат да паднат при обжалване ", описа Нинова. Възможно е парламентарните групи да влизат една по една в пленарната зала при гласоподаване или да се организират секрети гласувания.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР