Започнаха откритите дегустации в петото юбилейно издание на конкурса „Сомелиер

...
Започнаха откритите дегустации в петото юбилейно издание на конкурса „Сомелиер
Коментари Харесай

Започнаха откритите дегустации в конкурса „Сомелиер на годината“

Започнаха откритите дегустации в петото юбилейно издание на състезанието „ Сомелиер на годината “.

От през днешния ден до събота петнадесетте кандидати за купата ще се включат в представянето пред гости на над 120 български и непознати виновност на 37 мазета от България, Италия, Франция, Испания, Чили, Аржентина, Нова Зеландия и Австралия. Откритите дегустации ще се проведат в интервала 29-31 март в Bulgaria Mall. Всички виновност вземат участие и за наградата „ Вино на годината 2018 “. Целта на състезанието е да разпространява сомелиерството и развиването на сомелиерската специалност, както и да събере ценители, които имат отношение към виното и винената промишленост, показват уредниците.

Сред по-интересните винени оферти може да се открият немските сортове Дорнфелдер и Регент. Единствената българска маза, която ги отглежда у нас е New Bloom Winery. Още преди засаждането на лозовите масиви екипът на винарната е направил специфични рпоби на почвата, слънцегреенето и климата, с цел да подбере най-подходящите терени. Днес те дават доста положителни резултати в тероара на Тракийска равнина. Немските сортове са включени в сериите Face-to-Face и New Bloom. По време на дегустации ще могат да се опитат F2F (Face-2-Face) Шардоне, New Bloom Розе от Каберне Совиньон, Каберне Фран и Сира, New Bloom Регент, New Bloom Дорнфелдер, F2F Каберне Совиньон, Сира и Регент.



Новост тази година е неповторимият щанд с колекционерски виновност. Той събира изключителни бутилки, основани в лимитиран брой. На него може да се опита да вземем за пример единствения златен медалист от френския конкурс Vinalies Internationales 2018 – тероарно вино от град Болярово, създадено от „ Вила Ямбол “. В дегустацията за първи път ще се включат и българските ракии – обичайна напитка, която е неразделна част от националната ни еднаквост и която българските сомелиери би трябвало да познават и да разпространяват по отношение на развиването на страната ни като туристическа дестинация, споделиха уредниците на състезанието. Сомелиерът на годината ще бъде избран в събота вечерта на церемония вечеря.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР