Започнаха опити за фалшифициране на ПСР тестове за COVID-19 на

...
Започнаха опити за фалшифициране на ПСР тестове за COVID-19 на
Коментари Харесай

Опити за фалшифициране на PCR тестове на гръцката граница

Започнаха опити за подправяне на ПСР проби за COVID-19 на границата ни с южната ни съседка, оповестяват гръцки медии, съобщи bTV. Според сигнали, получени от гръцките управляващи, негативни проби за ковид са се предложили на цена от 40 евро. Причината за този опит за незаконна търговия са новите правила, които влизат в действие от тази сряда за прекосяване на границата с Гърция. В южната ни съседка ще се влиза единствено против негативен ПСР тест.
Досега в страната се влизаше като на границата на инцидентен принцип се тестваха избран брой преминаващи за сметка на страната. Според новото условие пробата би трябвало да бъде изработен до 72 часа преди започването на престоя и да е преведен на британски език.
Според гръцките медии единствено в понеделник през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата - Промахон " са минали 12 000 души, само че точно там са засечени 4 пъти повече позитивни проби за ковид на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата - Промахон ", в сравнение с летището в Атина.
Засега трафикът на Кулата е спокоен. Автомобилите, които чакат да преминат са малко, а още по-малко измежду тях са българските коли. Преминаването става много бързо с представянето на QR и негативен тест за ковид.
Тричленно българско семейство показа, че тестването е оскъпило почивката им с по 100 лв.. Искали са да се възползват от по този начин наречените фамилни понижения за тестванията, само че в лабораторията им споделили, че важат единствено в случай че се тестват пет и повече души.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР