Започнаха масирани проверки за продажбата на райски газ в нощните

...
Започнаха масирани проверки за продажбата на райски газ в нощните
Коментари Харесай

Инспектори стават тайни клиенти - ще търсят райски газ по заведенията

Започнаха масирани инспекции за продажбата на божествен газ в нощните заведенията по Черноморието. В същото време продължава акцията на Комисията за отбрана на потребителите и в столицата.

Екипи на " По света и у нас " наблюдаваха акциите - вижте във видеото

В инспекциите на заведенията на крайбрежната алея в Бургас, с изключение на от Комисията за отбрана на потребителите се включиха и чиновници на Икономическа полиция.

В това заведение балони с божествен газ не се предлагаха.

„ По принцип има търсене най-вече от младите, само че предложение при нас няма. То е нещо, както беше с наргилетата преди мода, да, съгласно мен е това ", сподели сервитьорката Никол Николова.

И в идващото проверявано заведение не се продаваше божествен газ, само че и тук признават, че клиентите го търсят.

" Сервитьорски, на бара, който видят. Считат, че би трябвало да го предлагаме, а повода е, че до момента не е било неразрешено. Те не намират причина да не питата искрено ", сподели Теодора Буковинова, притежател на заведение.

" Ако бяхме намерили такива налични количества като божествен газ, предлагано като услуга или артикул, следва да пожелаеме документи за следене на веригата на доставка. Временно се стопира тази стока от продажба, до момента в който се обясни дали тя е рискова или безвредна ", сподели Кристина Касабова, гл. контрольор от РД на КЗП-Бургас.

Младежите не се тормозят да признаят, че се купуват балони с божествен газ по нощните заведения.

В „ Студентски град " в София инспекторите ревизираха заведения, за които има сигнали, че се продава божествен газ, само че се оказаха съвсем празни в сряда вечерта.

Проверките не престават, като инспекторите ще влизат в ролята на секрети клиенти, които сами ще търсят райския газ.

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР