Започнаха консултациите с парламентарно представените партии за съставяне на правителство

...
Започнаха консултациите с парламентарно представените партии за съставяне на правителство
Коментари Харесай

Радев към ГЕРБ-СДС: България е в тежка криза, към първия мандатоносител се гледа с голяма надежда

Започнаха консултациите с парламентарно показаните партии за сформиране на държавно управление в границите на 48-то Народно заседание. Президентът Румен Радев одобри представители на най-голямата парламентарна група - ГЕРБ-СДС.

„ Вярвам, че осъзнавате, че това е една голяма отговорност, тъй като страната ни е в тежка политическа, социално-икономическа рецесия. Към първия мандатоносител се гледа с огромна вяра за сформиране на държавно управление, което да може да поеме отговорност в тези сложни времена “, обърна се президентът към представителите на ГЕРБ, като ги помоли да споделят оценката си за вероятността за сформиране на държавно управление.

По думи на Радев „ съставянето на държавно управление е значимо освен, с цел да има странатаредовно ръководство, само че и да се подсигурява живота на 48-ото Народно заседание, което има да свърши голям по размер работа. “

„ Вие сте измежду партиите, които дефинираха съответни антикризисни цели, забавно е по какъв начин ще се осъществят те. И несъмнено, вашите оферти за решение за възлагане на Министерски съвет за даване на въоръжение и военна техника на Украйна от страна на българската войска, обърна се президентът към представителите на ГЕРБ. Интересно е по какъв начин ще съумеете да извършите тези цели “, добави Радев.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР