Започнаха консултациите на президента Румен Радев парламентарната група на „Изправи

...
Започнаха консултациите на президента Румен Радев парламентарната група на „Изправи
Коментари Харесай

Радев към „Изправи се БГ! Ние идваме!“: Новата формула за кабинет позволява всяка партия да тежи с приоритетите си

Започнаха консултациите на президента Румен Радев парламентарната група на „ Изправи се БГ! Ние идваме! “. Преди това на „ Дондуков” 2 президентът беседва с представители на „ Има подобен народ”, Българска социалистическа партия, " Демократична България " и Движение за права и свободи.

Искам да ви поздравя, че съхранихте гласуваното ви доверие и утвърдихте наличието си в българското Народно събрание като една от новите парламентарно показани партии. Вие към този момент започнахте работа в Народното събрание. Знаете и за амбициозната законодателна стратегия, която изисква приотизиране. Това сподели при започване на срещата президентът.

Най-важно е намиране на формула за сформиране на държавно управление. Предлага се нова формула за сформиране на ръководство, тя няма аналог в нашата парламентарна процедура - образуване на кабинет към единодушие за цели, цели и полезности, а не към обединения. Важно е да се откри правилният разговор и градивният дух. Такъв метод разрешава всяка партия да тежи със своите цели и хрумвания за намиране на излаз от обществената и икономическа рецесия. Вашата парламентарна група е значим и скъп сътрудник в този разговор ", добави Радев.

Удовлетворени сме, че партия от партиите на смяната поема отговорността за сформиране на държавно управление. Гражданите желаят непоклатимост и нормалност. Ще подкрепим кабинет, чийто дневен ред е дневният ред на българските жители. На челен ред нашите цели са свързани с приходите, ще внесем законопроект за преизчисляване на пенсиите, ще настояваме за отплата на бизнеса - дребните компании, фамилните стопанства, които не получиха действителна поддръжка от българската страна, ще настояваме за поддръжка на децата и фамилиите и за най-уязвимите - хората с увреждания. Разбира се дълбоката правосъдна промяна е наш приоритет и тук имаме цялостно съвпадане с другите обединения на смяната, в това число прекратяване на порочния модел на едноличната, безконтролна власт на основния прокурор. Подкрепата на жителите против монополите също е значима за нас тематика. И несъмнено проверка на ръководството на ГЕРБ. " Това сподели ръководителят на групата Мая Манолова.

Манолова посочи, че към тези политики може да бъде построено болшинство, което да поддържа платформата на елементарните хора, а не на една или друга партия.

" Ние сме подготвени и ще подкрепим държавно управление на смяната, само че не и в случай че в него се вижда дългата ръка на ГЕРБ и Движение за права и свободи, което би била токсична прегръдка ", сподели още Манолова.

По думите й те биха подкрепили кабинет от Има Такъв Народ и " Демократична България ".

Ние не желаеме постове и не целим парцелиране на идната власт. Няма да допуснем извиване на ръце, ще настояваме всички решения в Народно събрание да се вземат обществено и транспарантно, уточни Мая Манолова.
https://www.facebook.com/President.bg/videos/790707231594434
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР